ΓΔ: 2278.19 0.14% Τζίρος: 135.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:41
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Ο προϋπολογισμός δεν «αντέχει» μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Σύμφωνα με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των κρατικών εσόδων, καθώς διαφορετικά «η οικονομία θα οδηγηθεί στα βράχια».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια», ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε πως όταν μία κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.

«Ό,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομια, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (…) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ακολουθεί μία σταθερά πτωτική πορεία και η ζωή μας επανέρχεται σιγά-σιγά σε μία ολοένα και μεγαλύτερη κανονικότητα. Οι νεκροί, πλέον, είναι στο 100% μόνο ανεμβολίαστοι άνω των 60. Είναι άνθρωποι, τους οποίους, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να μη φέρουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Δεν μπορώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για τους νεκρούς και σε όσα μέτρα πήραμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 έχει πει "όχι"».

Επίσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που "είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί" ως κοινωνία» και όσον αφορά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη μίλησε για «ένα σοκαριστικό γεγονός, για το οποίο δεν μπορεί παρά να υπάρξει η απόλυτη αντίδραση της πολιτείας».

«Γι' αυτό γίνεται σήμερα η σύσκεψη με τον κ. πρωθυπουργό. Η οπαδική βία είναι ενα πρόβλημα που "είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί" ως κοινωνία και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το τελειώσει. Και θα το τελειώσει», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επίθεση στη Δημοκρατία οι δηλώσεις Γεωργιάδη για Δικαιοσύνη

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για επίθεση στη Δημοκρατία και καλεί τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει αν διαφωνεί μαζί του, υπογραμμίζοντας ότι επικίνδυνοι είναι όσοι θέλουν να φιμώσουν τη Δικαιοσύνη.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης κατά ΠΑΣΟΚ: Θεσμικό κατάντημα η στάση για Παπανδρέου

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «θεσμικό κατάντημα» σχετικά με την ανανέωση της θητείας της Πόπης Παπανδρέου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για παρέμβαση στις αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς κατά Γεωργιάδη: Θεσμικό κατάντημα και πλήγμα στη Δικαιοσύνη

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτηρίζει θεσμικό κατάντημα την παραμονή του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο και κατηγορεί τον τελευταίο για επιθέσεις σε ανεξάρτητους θεσμούς, όπως στην κ. Παπανδρέου και τον κ. Ράμμο, όταν εκείνοι επιτελούν το έργο τους.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Δικαστών: Δεν μπορεί να καταργηθεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με νόμο

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τονίζοντας ότι ο θεσμός διέπεται από υπερνομοθετικές διατάξεις και δεν καταργείται με νόμο, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Διολίσθηση του κράτους δικαίου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης καταγγέλλει διολίσθηση του κράτους δικαίου με αφορμή την επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά της ευρωπαίας εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η θητεία της έχει ήδη ανανεωθεί μέχρι το 2030.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Απαράδεκτη επίθεση Γεωργιάδη κατά της δικαιοσύνης

Ο Κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πανικό, αναφέροντας επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στη δικαιοσύνη και ψευδείς ισχυρισμούς κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελίας. Κάνει λόγο για κυβερνητική απόπειρα δυσφήμισης της δικαιοσύνης.