ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τειρεσίας ΑΕ

Τειρεσίας: Ηλεκτρονικά η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τα δεδομένα που τηρεί

Φυσικά και Νομικά πρόσωπα μπορούν να λάβουν απάντηση στο αίτημά τους για πρόσβαση σε στοιχεία της Τειραισίας, με κρυπτογραφημένο μηνύμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ηλεκτρονικά είναι, πλέον, διαθέσιμα τα στοιχεία της Τειραισίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία ζητούν να ενημερωθούν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με αυτήν «η Τειρεσίας ΑΕ συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεισφοράς στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες για σωστές αποφάσεις.

Ως το πλέον έγκυρο γραφείο πίστης στην Ελλάδα και η πιο αξιόπιστη εταιρεία παροχής πληροφοριών στις επιχειρήσεις, η Τειρεσίας εισέρχεται σε μια νέα εποχή πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του υφιστάμενου οικονομικού περιβάλλοντος και των τεχνολογικών αλλαγών, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται εφεξής η δυνατότητα σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα να λαμβάνουν απάντηση από την Τειρεσίας σε αιτήματα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης, δηλαδή να ενημερωθούν για τα δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία της Τειρεσίας και τους αφορούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, για κατάθεση αιτήματος μέσω ταχυδρομείου ή με επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας το αίτημα και η απάντηση παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για παροχή δεδομένων μπορούν να υποβληθούν είτε στο [email protected] - με διαβίβαση της υπεύθυνης δήλωσης που θα συντάσσεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή «e-dilosi» - είτε εναλλακτικά με παρουσία του ενδιαφερόμενου στα Γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ. Στη συνέχεια, η απάντηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά, εφόσον το ζητήσει ο αιτών.

Στην περίπτωση αυτή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας της αίτησης αποστέλλεται email στον αιτούντα, με επισυναπτόμενο το κρυπτογραφημένο pdf αρχείο, καθώς και μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με το αντίστοιχο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η γρηγορότερη ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τειρεσίας ΑΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Μπεράχας: Η τεχνολογία θα προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια τόνισε πως η εταιρεία διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά δεν εγκρίνει χορηγήσεις και εκτίμησε ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα
mitsotakis-tsouka
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβαθμίζεται η συνεργασία Ελλάδας και Ρουμανίας στην ενέργεια

Στη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρουμάνο ομόλογό του Νικολάε Ίονελ Τσούκα υπογράμμισαν τις δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται σε χώρα-κόμβο μεταφοράς ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην ελληνική βιομηχανία φαρμάκου

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θ. Τρύφων επισήμανε τις σημαντικές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, υπογραμμίζοντας την προστιθέμενη αξία που φέρνουν οι επενδύσεις του κλάδου στη χώρα.