ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

ΥΠΑΑΤ: Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την κτηνοτροφία

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι αυτό του κόστους παραγωγής, με δυο επιμέρους άξονες τις ζωοτροφές και το ενεργειακό.

Οι διαταραχές που προκαλούν στον κτηνοτροφικό τομέα η ενεργειακή κρίση και η πανδημία του κορονοϊού και η αντιμετώπισή τους αποτελούν προτεραιότητες της Ομάδα Εργασίας του ΥΠΑΑΤ για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, που συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου.

«Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την πρώτη συνεδρίαση. Προσδοκώ πολλά από τις εργασίες σας. Όπως γνωρίζετε η κτηνοτροφία μας σε όλες τις μορφές της, είναι σε δύσκολη φάση. Ένα είναι το μεγάλο ζήτημα αυτό του κόστους παραγωγής, με δυο επιμέρους άξονες τις ζωοτροφές και το ενεργειακό», τόνισε.

Για αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών Σπύρος Ντουντουνάκης, αναφέροντας ότι κοινός στόχος είναι η «υποβολή σωστών πορισμάτων προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, η οποία μας στηρίζει καθημερινά».

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του Δημοσίου (ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των παραγωγικών κλάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Θα στηρίξουμε τον κλάδο της κτηνοτροφίας με κάθε μέσο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης για την εθνική οικονομία, αφού από το δικό τους κόπο παράγονται εκλεκτά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, όπως η ΦΕΤΑ, η ναυαρχίδα των ΠΟΠ-ΠΓΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Αναγκαία η ενίσχυση των γεωργών και κτηνοτρόφων από την ΕΕ

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «είναι η ώρα η ΕΕ να δημιουργήσει ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, Ελλήνων και Ευρωπαίων, που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να φθάνει στα ύψη».
ktinotrofia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην κτηνοτροφία κατευθύνεται το 73% των συνδεδεμένων ενισχύσεων

Στόχος των ενισχύσεων είναι η αύξηση και της εγχώριας παραγωγής ώστε να μειωθεί η αξία των εισαγωγών που το 2019 έφτασε τα 427 εκατ. ευρώ. Πόσα θα είναι τα ποσά ενισχύσεων ανά κατηγορία σύμφωνα με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για μείωση των ρύπων του μεθανίου

«Η βελτιωμένη διαχείριση των κοπαδιών, η υγεία και η καλή διαβίωση των ζώων και οι νέες τεχνολογίες σίτισης, αποδίδουν ήδη υγιή αποτελέσματα στη μείωση του μεθανίου», δήλωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
ktinotrofia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζει να λύσει τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κτηνοτρόφους και να αρθούν περιορισμοί στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκατάστασεων.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύσεις 24,2 εκατ. για αγροτικά προϊόντα, Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η συνολική ενίσχυση που μπορεί να λάβει κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων δε μπορεί να υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.