ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias
Φωτο: ΑΠΕ

Β. Κικίλιας: Ξεκινά μετά από δεκαετίες η χειμερινή κρουαζιέρα

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία Royal Caribbean Group θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2023 δρομολόγιο κρουαζιέρας χωρητικότητας 2.200 επιβατών, με home port τον Πειραιά.

Η επανεκκίνηση της χειμερινής κρουαζιέρας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με ανώτατα στελέχη της εταιρείας Royal Caribbean Group.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2023 δρομολόγιο κρουαζιέρας χωρητικότητας 2.200 επιβατών, με home port τον Πειραιά και σταθμούς την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ένα δρομολόγιο με έντονο πολιτιστικό πρόσημο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας καλωσόρισαν το γεγονός των πολλών καθημερινών απευθείας πτήσεων από τις Η.Π.Α. προς την Αθήνα, καθώς, όπως τόνισαν, το 60% των επιβατών του δρομολογίου θα είναι Αμερικανοί πολίτες.

Επισήμαναν μάλιστα ότι σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους, τουλάχιστον το 43% των επιβατών θα διανυκτερεύουν πάνω από ένα βράδυ στην Αθήνα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών θα πραγματοποιήσει ταξίδια και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας, «ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου γίνεται με συγκεκριμένα στρατηγικά βήματα. Η σημερινή ανακοίνωση του Royal Caribbean Group σηματοδοτεί την ουσιαστική επανέναρξη της χειμερινής κρουαζιέρας στη χώρα μας μετά από δεκαετίες και είμαι βέβαιος θα αυξήσει το μέρισμα ανάπτυξης που επιστρέφει ο τουρισμός στη μέση ελληνική οικογένεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Alessandro Carollo (Director, Government Relations), Adam Sharp (Director, International Destination Development) και Μανώλης Αλευρόπουλος (Vice President, Marine Operations at Celebrity Cruises).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα και από το 2019 αναμένονται φέτος τα μεγέθη της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

Η γενικότερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, φαίνεται να οδηγεί σε αποτελέσματα καλύτερα και από τα αντίστοιχα του 2019, με τον τομέα της κρουαζιέρας να πρωτοστατεί και την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Crystal

Για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», επιβεβαιώνοντας την γενναία τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα για το 2022.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικές τάσεις για το 2022 καταγράφει ο κλάδος της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά νέα από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς αυξάνονται με έντονους ρυθμούς οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προοπτική η τάση αυτή να διατηρηθεί ως το τέλος του έτους.
Vasiis Kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ο τουρισμός στην Αθήνα επιστρέφει ενισχύοντας την τοπική οικονομία

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο υπουργός είπε πώς στόχος μας είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα που θα στηρίξουν την ελληνική οικογένεια.
gkerekou-tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκερέκου: Θεαματική άνοδος του yachting, στο 57% του στόλου οι κρατήσεις

Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε πως χρειάζεται η περαιτέρω και διαρκής ανάπτυξη του δικτύου των μαρινών σε όλη τη χώρα και η απελευθέρωση από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ενώ είναι αναγκαία η δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού.