ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο θέτει επί τάπητος την ενεργειακή κρίση

Η υβριδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο την οικονομική αστάθεια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον θα γίνει τη Δευτέρα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η επιχειρηματική κοινότητα την υβριδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ του Πρωθυπουργού της ΕλλάδαςΚυριάκου Μητσοτάκη (φυσική παρουσία) και του Global Chairman & CEO της ΕΥ, Carmine di Sibio (ψηφιακή συμμετοχή) υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαου Μπακατσέλου.

Η συζήτηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Greek Economic Summit, θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο link https://www.livemedia.gr/ges2021_pmdiscussion τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00-20:00.

Oι αναπτυξιακές προοπτικές στο εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, η οικονομική αστάθεια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία, τα σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις εξαγωγές καθώς και η ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας και διατήρησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί σε τι βαθμό αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό και με τις επιπτώσεις της πανδημίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις επανακαθορισμού των αναπτυξιακών πολιτικών για ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον.

Στη συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Carmine di Sibio και του Νικόλαου Μπακατσέλου, θα αναδειχθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο παγκόσμιο οικοσύστημα και θα υπογραμμιστεί ο κυρίαρχος ρόλος της καινοτομίας, της εκπαίδευσης καθώς και των πράσινων και φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών σε έναν συνολικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, ο οποίος διαμορφώνει και ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων και ιδεών. 

To Greek Economic Summit, είναι η θεσμοθετημένη ετήσια σύνοδος οικονομικού, επενδυτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και την στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

Event Pagehttps://www.amcham.gr/events/event/ges2021_pmdiscussion/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες αυξήσεις με το Fuel Pass 2 για την επιδότηση της βενζίνης

Από 45 στα 80 ευρώ η επιδότηση του τριμήνου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου για τα αυτοκίνητα, στα 60 ευρώ για τις μηχανές και στα 100 ευρώ για τα νησιά. Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
mitsotakis-kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο 1,1 δισ. με επιδοτήσεις για το ρεύμα και τα καύσιμα κίνησης

Αύριο οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος θα εξειδικεύσουν τα μέτρα που θα έχουν τρίμηνη διάρκεια και θα αφορούν 3,2 εκατ. πολίτες.