ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

Πρόστιμο 151.680 ευρώ σε εταιρεία χονδρικής για παραβίαση του πλαφόν κέρδους

Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης είχε επιβάλει ένα ακόμα πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ σε αλυσίδα super market που ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχε θεσπιστεί. 

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 151.680 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων  διότι σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης είχε επιβάλει ένα ακόμα πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ σε αλυσίδα super market που ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχε θεσπιστεί. 

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε αλυσίδα super market"» είπε και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων. «Θα επιβάλλουμε πρόστιμο σε όσους νομίζουν ότι είναι η ώρα να βγάλουν κέρδη... Δεν είναι η ώρα να βγάλει κανείς κέρδη. Τώρα πρέπει όλοι να μειώσουμε τα κέρδη μας όσο γίνεται περισσότερο. Να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και με μια μικρή ζημία για μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια στην λαίλαπα» , τόνισε ο υπουργός στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 409.980 ευρώ στην κλινική «ΜΗΤΕΡΑ» και σε άλλη μία για υπερχρεώσεις

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εφ' όσον αυτό υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ δημοσιοποιούνται. Κάθε επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια.
adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Μετά τα σούπερ μάρκετ έρχονται πρόστιμα σε βενζινάδικα

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους ελέγχους που συνεχίζονται και θα επεκταθούν αλλά και για το αν υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων όπως το ηλιέλαιο, το αλεύρι, κ.α.
super market, trofima, emporio, times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο-ρεκόρ σε σούπερ μάρκετ για υπερβολικό περιθώριο κέρδους

Όπως αναφέρει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.