ΓΔ: 818.77 -0.41% Τζίρος: 0.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:35:49 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΣΕΒ: Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη «εκκίνηση» του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Συνομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Σημαντικές επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Σαουδικής Αραβίας προκύπτουν για τους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως οι κατασκευές, τα φάρμακα, οι ψηφιακές τεχνολογίες, η εφοδιαστική αλυσίδα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και τα τρόφιμα εκτιμά ο ΣΕΒ. Επίσης, τονίζει, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υπηρεσίες διαχείρισης υδάτινων πόρων, αποβλήτων και ενέργειας.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την επιχειρηματική αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, στις 12 με 14 Μαρτίου, με την υποστήριξη του ΣΕΒ .

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης. Την αποστολή εκ μέρους του ΣΕΒ συνόδευσε ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Συμπρόεδρος του ελληνικού τμήματος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη «εκκίνηση» του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Συνομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 105% το 2021 σε σύγκριση με το 2020 και το διμερές εμπόριο έφτασε τα 1,3 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SEV, SEB, Papalexopoulos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Παπαλεξόπουλος: Κλίμα, ενέργεια, ανταγωνιστικότητα οι προτεραιότητες

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στάθηκε στην ανάγκη να δώσουμε έμφαση σε αυτό το τρίπτυχο «για μια επιτυχημένη πράσινη μετάβαση, στην οικονομία της γνώσης μέσω της καινοτομίας και ψηφιοποίησης».
Khalid Al Faleh-ypourgos-ependyseon-Saoudi-Arabia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Khalid Al Faleh: Ισχυρές προοπτικές συνεργασίας της Σ. Αραβίας με την Ελλάδα

Ο υπουργός Επενδύσεων εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δύο χώρες και οι επιχειρηματικές τους κοινότητες θα μετατρέψουν την ενεργειακή μετάβαση και τη σημερινή ενεργειακή κρίση σε μια τεράστια ευκαιρία.