ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

Μασούτης: Πάμε για 6μηνη παράταση στη θητεία των ΔΣ των επιμελητηρίων

Για το θέμα των εκλογών των επιμελητηρίων και για την περίπτωση παράτασης των Διοικήσεών τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία απάντησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν τέλος του έτους, αλλά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, πιστεύω ότι θα πάμε σε παράταση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων. Το ζητάνε και οι πρόεδροι, να υπάρξει μια παράταξη 6 μηνών, δηλαδή, να πάμε σε εκλογές γύρω στο Μάιο του 2023. Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση…»

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό EVRIPOS 90FM σχετικά με τις επιμελητηριακές εκλογές ενώ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. «Το έχω αποφασίσει και το έχω δηλώσει. Είναι σίγουρο αυτό» όπως είπε.

Σε ερώτηση για το πως θα «θωρακιστούν» οι επιχειρήσεις μέλη των επιμελητηρίων στην μετά covid 19 εποχή αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του πολέμου ο πρόεδρος είπε: «Δυστυχώς, με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το ζήτημα της ενέργειας έχει μπει πρώτο θέμα στην ατζέντα της επιχειρηματικής κοινότητας και πρέπει οι επιχειρήσεις να θωρακιστούν. Αυτός είναι ο στόχος. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ευτυχώς για πρώτη φορά δείχνει δυνατή και ενωμένη, και γρήγορη στις αποφάσεις. Κάτι που έπρεπε να γίνει και νομίζω ότι είναι ένα μάθημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και για την ταχύτητα και για το πνεύμα συλλογικότητας, το οποίο φαίνεται ότι εξελίσσεται πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσει με πολλές θετικές αποφάσεις πίσω, η Ε.Ε. Οι δικές μας απαιτήσεις είναι να υπάρχει ένα όριο στο κόστος της κιλοβατώρας και να μην το ξεπερνάει αυτό. Ας πούμε τα 180Euro που είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο κόστος. Αλλά αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι το ρεύμα έχει φτάσει 300Euro,400Euro ακόμα και 440Euro η κιλοβατώρα, τιμές που δεν μπορεί να αντέξει ούτε το νοικοκυριό ούτε οι επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, στο πετρέλαιο να ισχύσει το ίδιο πράγμα. Ζητήσαμε να μειωθεί ο φόρος του πετρελαίου οπότε να πέσει και η τιμή του. Που το έχει τόση ανάγκη, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια και η Β. Ελλάδα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γιατί έχουν ένα μεγάλο κόστος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αλλά και των επιχειρήσεων φυσικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και ο ΕΦΚ σε καύσιμα

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει ότι ο πληθωρισμός τον Ιούνιο μπορεί να ξεπεράσει και το 12% και προειδοποίησε για εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους ακόμα και για ξέσπασμα κοινωνικών αντιδράσεων.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξι στους δέκα επαγγελματίες δυσκολεύνται να πληρώσουν υποχρεώσεις

Το 13% των μελών του Επιμελητηρίου Επιμελητηρίου Αθηνών που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν ένα ή περισσότερα ενεργά δάνεια σε τράπεζες και το 9% έχουν ζητήσει δάνειο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
logariasmos_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής καταθέτουν οι έμποροι

Οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρήσεις συμφώνησαν να εξετάσουν τη λύση ομαδικής αγωγής ενώ ταυτόχρονα θα ασκηθούν και ασφαλιστικά μέτρα για να καλυφθούν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση όσοι κινδυνεύουν με διακοπές ρεύματος.
Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση των εμπόρων για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχιστούν οι πιέσεις στους Ευρωπαίους εταίρους για να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή λύση απέναντι στο πρόβλημα των αυξήσεων των τιμών ρεύματος.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες ενέργειας

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζει πως η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών από την εποχή των Μνημονίων και της πανδημίας αλλά και του μειωμένου τζίρου των επιχειρήσεων.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Για την αύξηση στον κατώτατο μισθό μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο οποίος σημείωσε ενισχύει το εισόδημα των χαμηλόμισθων και ταυτόχρονα μπορεί να δώσει «ανάσα» στην αγορά.