ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ: Ένα επενδυτικό σχήμα εκδήλωσε ενδιαφέρον για την μαρίνα της Ιτέας

Η μαρίνα Ιτέας αποτελεί μέρος του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση μαρινών και τουριστικών λιμένων που διαθέτουν έντονο τοπικό αποτύπωμα με στόχο την τουριστική τους ανάπτυξη. Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλε στο Ταμείο μόνο η «DIVING STATUS – Fokis Development».

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της μαρίνας της Ιτέας υπέβαλε η «DIVING STATUS – Fokis Development» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν την υποβληθείσα Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πλήρωση των κριτηρίων συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω των σκαφών αναψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο 40 ετών κατ’ ελάχιστο.

Η μαρίνα Ιτέας βρίσκεται στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως Δήμου Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξεως των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται επίσης 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής, ενώ εκτιμάται ότι η αξιοποίησή της θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Ιτέα ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Ποια είναι η Diving Status

H DIVING STATUS, έχοντας πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1976 με σημαντική εστίαση στην παροχή υποθαλάσσιων εμπορικών καταδυτικών υπηρεσιών για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία έχει επενδύσει σε ισχυρό εξελιγμένο εξοπλισμό και εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη έμπειρων, καταρτισμένων ομάδων τεχνικών/δυτών και Ναυτικών Μηχανικών, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν υποβρύχιες υπηρεσίες σύμφωνα με τον IMO, το ADCI και το US NAVY. Η εταιρεία επεκτάθηκε στην Κύπρο (DIVING STATUS – Cyprus) και στην Μάλτα (DIVING STATUS – Malta) παρέχοντας υποβρύχιες υπηρεσίες σε κάθε πλοίο που διέρχεται τη Μεσόγειο & τη Μαύρη Θάλασσα.

Η εταιρεία είναι μέλος του HEMEXPO και του Endeavor NACE, ήταν υποψήφια από την Ευρωπαϊκή Ένωση 7 φορές, εγκρίθηκε από όλες τις εταιρείες IACS και λειτουργεί σύμφωνα με τα ISO 9001, 14001, 45001. Ο τομέας των υπηρεσιών της περιλαμβάνει τεχνικές υπηρεσίες, προϊόντα/προμήθειες και ναύλωση στόλου. H DIVING STATUS παρέχει συντήρηση σκάφους, επισκευές έλικα, εγκαταστάσεις/επισκευές ελλιμενισμού και υποβρύχιες δραστηριότητες (καθαρισμός σκάφους, στίλβωση έλικας, υποβρύχια επιθεώρηση, επιθεώρηση NDT, επισκευές πλοίων, υπηρεσίες υποβρύχιων λιμένων, υπηρεσίες ROV, μεταλλουργικές εργασίες).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

marina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη μαρίνα σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Έως 18 Απριλίου η υποβολή φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
TAIPED
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8μ. έως 30μ.
taiped-loutropoli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την Λουτρόπολη στα Καμμένα Βούρλα

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο συμπεριλαμβάνει το ξενοδοχείο Γαλήνη που λειτουργεί ακόμα, τρία νεότερα μνημεία και μια αναγνωρισμένη ιαματική πηγή. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε μια φάση.
marina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον τουριστικό λιμένα Κέρκυρας

Στην αξιοποίηση της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega yachts) στην Κέρκυρα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύοντας στην ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.