ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μάνη, Πελοπόννησος
Φωτο: Shutterstock

Η Ελλάδα ταξιδεύει και προβάλει τον τουρισμό της στην Expo Dubai 2020

Στην έκθεση διεθνούς εμβέλειας η Ελλάδα προβάλλει οκτώ τομείς: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός /πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας.

Η ανάδειξη στρατηγικών πυλώνων της ελληνικής οικονομίας που φέρνουν υπεραξίες και αποτελούν αναπτυξιακούς μοχλούς, είναι ο στρατηγικός στόχος της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση Expo Dubai 2020. 

Στην έκθεση διεθνούς εμβέλειας η Ελλάδα συμμετέχει με ευθύνη της Enterprise Greece και προβάλλει οκτώ τομείς με αναπτυξιακή δυναμική: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός /πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο τουρισμός, γενικός και θεματικός και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται ο πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος της χώρας, καθώς και οι δυνατότητες του θεματικού τουρισμού αλλά και οι τουριστικές επενδύσεις. 

Κατά την επίσκεψή της στην ΕΧΡΟ 2020 Dubai, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κυρία Ολυμπία Αναστασοπούλου, περιηγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο και απηύθυνε ομιλία σε εκλεκτούς εκπροσώπους των φορέων τουρισμού, παρουσιάζοντας την ολιστική τουριστική εμπειρία που προσφέρει 12 μήνες το χρόνο η Ελλάδα του 2022

Ειδικότερα η κυρία Αναστασοπούλου επισήμανε, την ανάγκη στοχευμένης προβολής της χώρας μας σε τομείς που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα όπως “city breaks/greekends”, γαστρονομικό και πολιτιστικό τουρισμό, τουρισμό ευεξίας και βέβαια θαλάσσιο τουρισμό και yachting

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους τουριστικού κλάδου, όπως ο κ. Issam Kazim, CEO του Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, με στόχο την επανενεργοποίηση του πλάνου δράσης του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, την προώθηση εναλλακτικών προορισμών στη χώρα μας, αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και τις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κ. Εsam Ahmed Abughazyain και Dr. Fabiana Maccarini, εκπροσώπους της P&O Marinas, μέλους του Ομίλου DP World, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους διαχείρισης λιμένων και logistics, για τις προοπτικές συνεργασίας με στόχο την αναμόρφωση και διαχείριση τουριστικών λιμένων στρατηγικής σημασίας στη χώρα μας. Τέλος, η κα Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον κ. Bob Kabli, υψηλόβαθμο στέλεχος της Emirates, καθώς και με εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων tour operators της χώρας, Emirates Holidays και Dnata, κ.κ. Emily Jenkins και Meerah Kermit, με στόχο την προώθηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων. 

Την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή στην Expo 2020 Dubai έχει η Enterprise Greece, η οποία προωθεί τις οικονομικές συνεργασίες και τις εξαγωγές, δημιουργεί ευκαιρίες για την προσέλκυση επενδύσεων και δίνει κίνητρα για το «άνοιγμα» των ελληνικών επιχειρήσεων σε αγορές – στόχους. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ψηλά οι αφίξεις και χωρίς τις αγορές Κίνας, Ρωσίας, Ουκρανίας

Τα μέχρις στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, αεροδρόμια και τον τουριστικό κλάδο είναι εντυπωσιακά καθώς προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντίστοιχα του 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεζόν ρεκόρ για Κρήτη προβλέπουν οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η αεροπορική Tuifly δεν σχεδιάζει καμία ακύρωση πτήσης, σε αντίθεση με τη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες ανέφερε ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ. Στο 10% οι φετινές ανατιμήσεις των πακέτων ταξιδίων.