ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Στο 28,4% η αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ζωής και Συντάξεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η ετήσια αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 28,4%. Στο 16,8% η αύξηση των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Ενισχυμένη ήταν η εικόνα του κλάδου ασφαλίσεων στην Ελλάδα που κατέγραψε άνοδο σε όλους τους τομείς με την παραγωγή ασφαλίστρων να ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ και οι νέες εργασίες να υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα  με έρευνα για τα στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων ζωής για το σύνολο έτους 2021, της Επιτροπής Ζωής και Συντάξεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η ετήσια αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων ζωής και υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 14,2%, το 2021, αναλυόμενη σε 17,7% αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων και 3,7% των ομαδικών. Επίσης, καταγράφηκε παραγωγή από αντασφαλίσεις ύψους 1,04 εκατ. ευρώ. (ομαδικές ασφαλίσεις).

Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του 2021, ποσό 902,8 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (εκ των οποίων 826 εκατ. ευρώ στις ατομικές ασφαλίσεις και 76,8 εκατ. ευρώ στις ομαδικές ασφαλίσεις). Τα αντίστοιχα ποσά νέων εργασιών του 2020 ήταν 703,3 εκατ. ευρώ στο σύνολο (εκ των οποίων 598,9 εκατ. ευρώ στις ατομικές και 104,4 εκατ. ευρώ στις ομαδικές).

Η ετήσια αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της έρευνας έφθασε το 28,4%, αναλυόμενη σε 37,9% αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων και 26,4% μείωση των ομαδικών. Επιπλέον, η αύξηση του πλήθους των συμβολαίων, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της έρευνας, έφθασε το 1,5% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 1,5% των ατομικών συμβολαίων και 8,5% αύξηση των ομαδικών.

Τέλος, η αύξηση των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της έρευνας έφθασε το 16,8% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 12% των αποζημιώσεων των ατομικών συμβολαίων και 31,4% αύξηση των αποζημιώσεων των ομαδικών συμβολαίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15th Insurance Conference: Μια νέα εποχή για την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης

Η «επόμενη μέρα» της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, η τρέχουσα κατάσταση και οι προκλήσεις γύρω από την Υγεία, καθώς και οι Φυσικές Καταστροφές και η Ασφάλιση Περιουσίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Kairos, Xioni, Attiki Odos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 6,5 εκατ. οι αποζημιώσεις που έδωσαν οι ασφαλιστικές λόγω κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα τελευταία 29 χρόνια έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας όπου προκάλεσαν 40.942 ζημιές.
Sarrhgeorgiou-EAEE-Asfalistikes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός και πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζουν την ασφαλιστική αγορά

Τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ασφαλιστική αγορά, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα τέθηκαν στην 22η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλή η συγκέντρωση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά σύμφωνα με την ΤτΕ

Ο υψηλότερος βαθμός συγκέντρωσης εντοπίζεται στις επιχειρήσεις που ασκούν εργασίες ασφαλίσεων ζωής και στις επιχειρήσεις που ασκούν ταυτοχρόνως ασφαλίσεις ζωής και κατά ζημιών.