ΓΔ: 892.03 -0.13% Τζίρος: 31.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:00:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
marina kalamarias
φωτο: ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ: Ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Αρετσούς

Μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αρετσούς στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

Έξι ήταν τα σχήματα που πέρασαν στην τελική φάση

Τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού) προεπέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεδρίασή του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα ήταν τα εξής (με αλφαβητική σειρά): 

  • EMMA ALPHA HOLDING LTD
  • ΑΒΑΞ Α.Ε.
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  • ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
  • ΤΕΚΑΛ Α.Ε.
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ αφορούσε στην παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η τουριστική ανάπτυξη των ιαματικών πηγών

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στην Κύθνο είναι το πρώτο που ακίνητο με ιαματικές πηγές που αξιοποιείται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τις ιαματικές πηγές στα Καμμένα Βούρλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την Αττική Οδό

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού.
taiped-loutropoli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την Λουτρόπολη στα Καμμένα Βούρλα

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο συμπεριλαμβάνει το ξενοδοχείο Γαλήνη που λειτουργεί ακόμα, τρία νεότερα μνημεία και μια αναγνωρισμένη ιαματική πηγή. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε μια φάση.
marina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον τουριστικό λιμένα Κέρκυρας

Στην αξιοποίηση της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega yachts) στην Κέρκυρα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύοντας στην ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.