ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, Trapezes, Bank
Φωτο: Shutterstock

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή εξέλεξε η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγ. Βρετανίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα αναφέρεται στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (Chairmen’s Circle) που απαρτίζεται από όλους τους απελθόντες Προέδρους της Ένωσης.

Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας «Hellenic Bankers Association – UK (HBA-UK)» ανακοινώνει τη νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία θα έχει θητεία δύο ετών.

  • Γεώργιος Κάτσικας - Πρόεδρος και Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής
  • Ξενοφών Ζαχαρούδης - Αντιπρόεδρος 
  • Ιωσήφ Κιουρούκογλου
  • Κωνσταντίνος Κωστόπουλος
  • Θεόδωρος Νικολαΐδης
  • Μάρθα Παχατουρίδη
  • Αργύρης Χατζηλίας 
     

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο, Λούη Λοΐζου, καθώς και όλα τα μέλη, της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής για την ανεκτίμητη προσφορά και συμμετοχή τους στα σημαντικά επιτεύγματα του HBA-UK στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα αναφέρεται στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (Chairmen’s Circle) που απαρτίζεται από όλους τους απελθόντες Προέδρους της Ένωσης. Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο έχει συμβουλευτική ιδιότητα και ορίζει το στρατηγικό προσανατολισμό της Ένωσης.

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Χρήστος Μεγάλου, Νότης Μηταράκης, Στράτος Χατζηγιάννης, Μιχαήλ Ζέκκος, Ανδρέας Ζομπανάκης, Αντώνης Ντατζόπουλος, Λούης Λοΐζου, Γιάννης Κυριακόπουλος και Γιώργος Ματσακάς.

Το HBA-UK διατηρεί τη σθεναρή αφοσίωσή της στην ανάπτυξη της Ένωσης και την ενδυνάμωση της Ελληνικής διασποράς στο εξωτερικό, γύρω από μια στρατηγική τριών πυλώνων: της ηγετικής σκέψης, κοινωνικής υπευθυνότητας και επαγγελματικής ανάπτυξης. Περαιτέρω λεπτομέρειες επί αυτών θα δημοσιευτούν στη διαδικτυακή σελίδα της Ένωσης το προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού οφείλεται η αστάθεια της βρετανικής οικονομίας, τι θα γίνει με τη στερλίνα

Ο καθηγητής Οικονομικών των Αγορών και Επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κέιμπριτζ Χρήστος Πιτέλης εξηγεί γιατί η στερλίνα βρέθηκε σε κάθετη πτώση, τι θα γίνει με την αστάθεια στη βρετανική οικονομία.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ισχυρή ρευστότητα απέναντι στις νέες προκλήσεις οι τράπεζες

Παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι τράπεζες βλέπουν με αισιοδοξία το 2023 καθώς δεν περιμένουν να βρεθούν σε μια νέα φάση μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ έχουν απομακρύνει και τα προβληματικά δάνεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης διαπιστώνουν οι servicers

Πολύ κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης καθώς περίπου το 45% των στοιχείων που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) προέρχεται από το πρόγραμμα «Ηρακλής».