ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Φωτο: Shutterstock

Από 6 έως 9 Μαΐου εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα ΓΕΜΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων η διακοπή οφείλεται στις εργασίες μετάβασης των Πληροφοριακών Συστημάτων στις υποδομές του G-CLOUD.

Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 6 Μαΐου 3022 έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 τα πληροφοριακά συστήματα ΓΕΜΗ και ΥΜΣ θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω εκτέλεσης εργασιών μετάβασης των Πληροφοριακών Συστημάτων στις υποδομές του G-CLOUD.

Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνεπώς, όλες τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πρέπει να γνωρίζουν πως για το παραπάνω διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμη καμία από τις παρακάτω υπηρεσίες:

  1. Σύσταση εταιρείας μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (στα Επιμελητήρια ή στους συμβολαιογράφους) ή μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ),
  2. Υποβολή αιτήσεων καταχώρισης πράξεων και στοιχείων στο ΓΕΜΗ,
  3. Δημοσίευση πράξεων και στοιχείων στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ και
  4. Έκδοση πιστοποιητικού ή αντιγράφου πράξεων και στοιχείων που είναι καταχωρισμένα στο ΓΕΜΗ.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ds-posostosi-eisigmenes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για το ΓΕΜΗ και τη σύσταση εταιρειών της e-ΥΜΣ

Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση διατάξεων που θα επιτρέψουν τη μείωση του χρόνου και του κόστους σύστασης εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών και της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράπτη: Συνεργασία των ερευνητικών ινστιτούτων με την αγορά εργασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της επέκτασης και ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτου, συνολικού προϋπολογισμού 48,33 εκατ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Βασική μας αποστολή η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων

«Η Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Πλήρης αναβάθμιση του ΕΛΚΕΘΕ με 25 εκατ. από Ταμείο Ανάκαμψης

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κέντρου περιλαμβάνει δύο κτίρια για συμπλήρωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, καθώς και προμήθεια ενός υποβρύχιου τηλεχειριζόμενου οχήματος (ROV), που θα επιχειρεί σε πολύ μεγάλα βάθη.