ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Euros, Money, xrhmata,
Φωτο: Shutterstock

Δράση για ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου

Ελληνο-Αιγυπτιακή επιχειρηματική συνάντηση, την 1η Ιουνίου διοργανώνει το Αραβο-Ελληνικό επιμελητήριο. Στόχος η σύσφιξη των εμπορικών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Συνάντηση επιχειρηματιών από Ελλάδα και Αίγυπτο διοργανώνει το Αραβο-Ελληνικό επιμελητήριο, την 1η Ιουνίου. Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών  και πολιτικών δεσμών ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς η Ελλάδα και η Αίγυπτος ανανεώνουν τις μακροχρόνιες σχέσεις τους σε κρατικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό επίπεδο, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, παρακολουθώντας τις τάσεις και εκμεταλλευόμενο το ευρύ δίκτυο επαφών του, διοργανώνει την εκδήλωση και αποσκοπεί στην περαιτέρω άνοδο του εμπορικού ισοζυγίου, την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών και τη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πλευρών.

Η εν λόγω επιχειρηματική συνάντηση θα εστιάσει σε καίριους τομείς των ελληνο-αιγυπτιακών σχέσεων, όπως είναι η εναλλακτική και βιώσιμη ενέργεια, η ναυτιλιακή βιομηχανία, η επιμελητεία και η λιμενική βιομηχανία, τα (βιολογικά) τρόφιμα και η ιχθυοκαλλιέργεια και θα παρουσιάσει το επενδυτικό τοπίο και τις προοπτικές που προσφέρονται από τα δύο κράτη. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, σημαντικός χρόνος αφιερωμένος στις συναντήσεις Β2Β και δικτύωση των μερών ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stanford-University
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλαπλά οφέλη για τα πανεπιστήμια η συνεργασία με τις επιχειρήσεις

Η ανάθεση από τις επιχειρήσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεξαγωγής μελετών προκειμένου να παράγουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, προσφέρει σημαντικό εισόδημα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν των capital controls, της τραπεζικής καχεξίας για τη χρηματοδότησή τους και της πρωτοφανούς κατάστασης της πανδημίας, έχουν αποκτήσει ανοσία στις δυσκολίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του ΕΒΕΑ

Η κα Κουνενάκη Εφραιμόγλου αποτελεί την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ, αναφέροντας πως θα επικεντρωθεί στην σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει το επιμελητήριο στα μέλη του.
digital skills-ekpaideusi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνο-γερμανική συνεργασία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα στην αγορά με το πρόγραμμα Future4VET να έχει στο επίκεντρο την ελληνογερμανική συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.