ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:22 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σεμινάριο του ΣΕΒ για τις υποχρεώσεις εταιρειών με τον Νέο Κλιματικό Νόμο

Παρουσιάστηκαν το διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και οι υποχρεώσεις που ορίζει το Σχέδιο Νόμου στα θέματα της γνωστοποίησης πληροφοριών των επιχειρήσεων.

Σεμινάριο εργασίας σχετικά με την προετοιμασία των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις του Νέου Κλιματικού Νόμου, σε συνεργασία με την εταιρεία Envirometrics, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Envirometrics, εξειδικεύεται στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και υποστήριξης των επιχειρήσεων στη μετάβαση σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν το διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και οι υποχρεώσεις που ορίζει το Σχέδιο Νόμου στα θέματα της γνωστοποίησης πληροφοριών των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και συνδέονται με τις δραστηριότητές τους. 

Οι κύριες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις αφορούν:

  • στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 σε σχέση με το έτος 2019 αλλά, και, 
  • στα μέτρα που πρέπει να λάβουν για τη μείωση των εκπομπών αυτών. 

Επιπλέον, με επίκεντρο τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο και λαμβάνοντας υπόψη το συνεχώς εξελισσόμενο κανονιστικό πλαίσιο που προκαλεί αβεβαιότητες, στο σεμινάριο εργασίας παρουσιάσθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών.

Τέλος, αναλύθηκε το μεθοδολογικό πλαίσιο υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος, παρουσιάσθηκαν τα κατάλληλα μέτρα μείωσης – αντιστάθμισης, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν σχετικές μελέτες περίπτωσης με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εξοικείωση των παρευρισκόμενων με τις επερχόμενες απαιτήσεις του κλιματικού νόμου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανησυχία για πληθωρισμό - ενέργεια

Η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ δείχνει ότι οι επιχειρήσεις βλέπουν τις λιγότερες δυσκολίες στο ευρύτερο περιβάλλον και τη λειτουργία τους από το 2017. Οι περισσότερες περιμένουν αύξηση πωλήσεων. Φοβούνται την έξαρση πληθωρισμού και το αυξημένο κόστος ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Κόστος έως 1,3 δισ. για τη βιομηχανία από την πολιτική για το κλίμα

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει την ανάγκη συστράτευσης των επιχειρήσεων για να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή πολιτική για την κλιματική αλλαγή, ενώ υπολογίζει σε 1,1 - 1,3 δισ. έως το 2035 τις δαπάνες για δικαιώματα ρύπων.
Giannis Stournaras, Trapeza tis Ellados, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Πολύ ψηλά στην ατζέντα των τραπεζών η κλιματική αλλαγή

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή στα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τις δραστηριότητές τους.