ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dimas
Φώτο: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Χρ. Δήμας: Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, η Ελλάδα πραγματοποιεί μια ενορχηστρωμένη και θεσμική παρουσία στο δίκτυο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, επικοινωνώντας σε στρατηγικά κοινά τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας.

Για την Ελλάδα της δημιουργικότητας, της επιστήμης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει τις συνθήκες και να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, η Ελλάδα πραγματοποιεί μια ενορχηστρωμένη και θεσμική παρουσία στο δίκτυο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, επικοινωνώντας σε στρατηγικά κοινά τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και το νέο φιλο-επιχειρηματικό κλίμα που διαθέτει, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα & ανάπτυξη (R&D).

Ο κ. Δήμας σε εκδήλωση για την βιομηχανία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και για το οικοσύστημα καινοτομίας σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, παρουσίασε στο Greek House Davos (GHD – Ελληνικό Σπίτι στο Νταβός) τις νέες δυνατότητες, την εξέλιξη και την δυναμική που έχει αποκτήσει η Ελληνική οικονομία και μίλησε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται στη χώρα μας. 

Ειδικότερα ανέφερε πως: «Τα τελευταία τρία χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen κ.α.». Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στην διασύνδεση του οικοσυστήματος καινοτομίας και του φυσικού οικοσυστήματος καθώς μέσω του πρώτου παρέχονται πλέον σημαντικές τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και για την καλύτερη διαχείριση φυσικών πόρων όπως είναι το νερό. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η Lacey Hunter Co-Founder της Proxi.co και η Stella Thomas Managing Director της Global Water Fund.

Την 2η ημέρα στο World Economic Forum, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε πάνελ για τα καινοτόμα εργαλεία και την δημιουργία ισχυρής και Συμμετοχικής οικονομικής ανάκαμψης μίλησε για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην γειτονιά μας και την συμβολή της καινοτομίας στην οικονομική ανάκαμψη. Στο πάνελ του Greek House Davos, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Boston Consulting Group κ. Hans-Paul Buerkner, τον Senior Partner and Head of NTI της Kearney κ. Rudolph Lohmeyer και τον Managing Partner της Ionian Capital κ. Σπύρο Μαρτσεκη. Τον συντονισμό είχε ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού Forbes Rhett Power.

Ο κ. Δήμας ανέδειξε την ολοένα μεγαλύτερη επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και της ρομποτικής στην καθημερινότητα και μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, όπως η κυβερνοασφάλεια και τα κρυπτονομίσματα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Ισχυρή παρουσία των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως αμερικανικοί κολοσσοί εμπιστεύονται την Ελλάδα για να επενδύσουν και υπογράμμισε την στενή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% στην Ελλάδα ο Economist

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Economist Intelligence Unit (EIU) η ελληνική οικονομία και οι καταναλωτές θα χτυπηθούν λόγω του πληθωρισμού στα τρόφιμα και την ενέργεια αλλά ο τουρισμός θα στηρίξει την ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Σε καλή θέση η χώρα παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως χάθηκε για πάντα το πλεονέκτημα της κεντρικής Ευρώπης να προμηθεύεται σε χαμηλές τιμές το ρωσικό φυσικό αέριο και τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρα στον κλάδο ενέργειας.
adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Θα κάνουμε όσα πρέπει νομικά για να ακυρώσουμε το «Turkaegean»

Ο υπουργός σημειώνει πως οι Τούρκοι έκαναν αίτηση απευθείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό εκεί μία εξεταστής από κάποια βόρεια Χώρα διαπίστωσε ότι ουδείς άλλος είχε κατοχυρώσει αυτό το σήμα και το έδωσε στον πρώτο αιτούντα.