ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά σε συνέδριο με επιχειρηματικό περιεχόμενο μπροστά σε μπλε φόντο.

Ελλάδα και Σ. Αραβία μπορούμε να γίνουμε ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια φιλική χώρα για επενδύσεις, ενώ μίλησε για το κλίμα συνεργασίας των δύο χωρών για την υλοποίηση συμφωνιών.

Ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μπορούν να γίνουν η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια φιλική χώρα για επενδύσεις, τόνισε ότι το κλίμα συνεργασίας για την υλοποίηση συμφωνιών και projects που έχουν Ελλάδα και Σαουδική Αραβία «είναι υποδειγματικό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες αποστολές» και πρόσθεσε ότι: «Πρόκειται να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον μαζί».

Ο υπουργός σημείωσε το ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας «για να επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως στον αγροτικό τομέα και την ασφάλεια των τροφίμων, στον τουρισμό, στο Real Estate, στη βιομηχανία, στα ναυτιλιακά αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία».

Ειδικά για την ψηφιακή τεχνολογία ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές κέντρων δεδομένων (data center) στη νότια Ευρώπη. Όταν αναλάβαμε το υπουργείο με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, η χώρα μας βρισκόταν στη χαμηλότερη θέση, σχεδόν στο μηδέν, όσον αφορά στις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία. Τρία χρόνια μετά, η Pfizer εγκαινίασε digital hub στη Θεσσαλονίκη και από 200 θέσεις εργασίας έφθασαν στις 700 και σύντομα τις 1.000. Ακολούθησαν η Digital Realty, η Microsoft, η Amazon Web Services, η Google, η Meta (Facebook) και πολλοί άλλοι παγκόσμιοι κολοσσοί που επιλέγουν πλέον την Ελλάδα λόγω γεωπολιτικής θέσης, πολιτικής σταθερότητας και υψηλού επιπέδου εργατικού δυναμικού. Μπορούμε, η Ελλάδα από τη μία πλευρά και το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από την άλλη, να γίνουμε ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών. Αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Ζητάμε ενημέρωση για Patriot, ψηφίζουμε μέτρα κατά κερδοσκοπίας

Ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα με την ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία και εξέφρασε ανησυχία για την εμπλοκή της Ελλάδας στη σύρραξη, ενώ άσκησε κριτική στις κυβερνητικές καθυστερήσεις κατά της ακρίβειας.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ενημέρωση στη Βουλή για τους Patriot ζητά ο Καζαμίας

Ο Αλ. Καζαμίας ζήτησε από την κυβέρνηση ενημέρωση της Βουλής για εκτόξευση δυο πυραύλων Patriot από την ελληνική συστοιχία στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας προειδοποίησε για κινδύνους ανάμειξης στη Μ. Ανατολή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική «απόβαση» στη Σαουδική Αραβία για προσέλκυση επενδύσεων

Οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της σαουδαραβικής πλευράς θα εστιαστούν στους τομείς της ενέργειας, των logistics, των θαλάσσιων σχέσεων, του τουρισμού, του πολιτισμού, των κατασκευών, της υγείας, της γεωργίας και των τροφίμων.
Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν 25 drones και βαλλιστικός πύραυλος

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την αναχαίτιση 25 drones και ενός βαλλιστικού πυραύλου, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, σε συνέχεια των εντάσεων μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και τα ιρανικά αντίποινα στη Μέση Ανατολή.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη με τον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για την κατάσταση στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή και τις δυνατότητες ειρήνευσης μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.