ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kairos, Xioni, Attiki Odos
Φωτο: Stringer / SOOC

Στα 6,5 εκατ. οι αποζημιώσεις που έδωσαν οι ασφαλιστικές λόγω κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα τελευταία 29 χρόνια έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας όπου προκάλεσαν 40.942 ζημιές.

Σημαντικό ήταν το οικονομικό πλήγμα που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς» καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 3.000 ζημίες με τις απαιτήσεις των αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές να φτάνουν τα  6,5 εκατ. ευρώ.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χιονοπτώσεις (κακοκαιρία Ελπίς) που επικράτησαν στην Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Βοιωτία κα) την περίοδο 22-25 Ιανουαρίου 2022.

Δηλώθηκαν 3.059 ζημιές με το συνολικό ποσό απαίτησης να εκτιμάται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 1.063 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 3,7 εκατ. ευρώ), 1.990 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 2,8 εκατ. ευρώ) και 6 ζημιές τις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής (εκτίμηση 25.700 ευρώ). Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, σχολίασε: «Στις αρχές του έτους η κακοκαιρία "Ελπίς" έφερε έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές ζημιές, κυρίως σε κτίρια και αυτοκίνητα. Η ΕΑΕΕ καταγράφει με συνέπεια τις ασφαλισμένες ζημιές που προκαλούνται από ακραία φυσικά φαινόμενα και τις αποζημιώσεις που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Από το 1993 έως σήμερα έχουμε καταγράψει 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας τα οποία προκάλεσαν 40.942 ζημιές. Για τις ζημιές αυτές οι αποζημιώσεις που πληρώνει η ασφαλιστική αγορά ξεπερνούν τα 517 εκατ. ευρώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργακόπουλος (Intrum): Να τονωθεί η κουλτούρα της αποταμίευσης στη χώρα

«Το Ταμείο της Intrum Ελλάδος έχει περισσότερα από 1.000 μέλη επί συνόλου 1.300 εργαζομένων. «Αποτελεί ένα υγιές, μεγάλο Ταμείο για το οποίο η διοίκηση κάνει συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης» τόνισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.