ΓΔ: 2201.46 -0.13% Τζίρος: 353.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:39:41
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
Η τεχνολογία ενισχύει την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Παρουσιάζεται το Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας

Το σύστημα αξιοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή μέσω της ανάλυσης και αναπαράστασής τους, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική.

Το Πληροφοριακό Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας που αναπτύχθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάζεται σήμερα στις επιχειρήσεις.

Το σύστημα αξιοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή μέσω της ανάλυσης και αναπαράστασής τους, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική και στόχος του είναι η παροχή μεγάλου όγκου δεδομένων για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων από τις επιχειρήσεις. Στις δυνατότητες του περιλαμβάνονται η ανάλυση δεδομένων των επιχειρήσεων, η δυναμική υποβολή ερωτημάτων και παραγωγή αναφορών και η παρουσίαση αποτελεσμάτων με τη χρήση μοντέρνων οπτικοποιήσεων.

Ενδεικτικά παραδείγματα ανάλυσης:

  • Γενικά Στοιχεία Επιχειρήσεων
  • Ιστορική Εξέλιξη Επιχειρήσεων
  • Οικονομικά Στοιχεία ανά Επιχείρηση
  • Οικονομικά Στοιχεία ανά Περιοχή

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 ", με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρεις βασικοί Πυλώνες του Συστήματος είναι:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (GIS), μέσω του οποίου παρουσιάζονται με τη μορφή διαδραστικών χαρτών βασικοί δείκτες της Προσφοράς και Ζήτησης της αγοράς.

Β.  Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI), το οποίο προσφέρει εργαλεία για δυναμική αναζήτηση στοιχείων αλλά και πρόσβαση σε πλήθος αναφορών (reports).

Γ. Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές (Mobile Apps), η οποία βασίζεται στην τεχνολογία των Μηνυμάτων Ώθησης (Push Notification) και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του ΕΒΕΑ με τα μέλη του αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις για την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού (proximity marketing).

Περισσότερες πληροφορίες στο analytics.acci.gr

Η εφαρμογή, από τώρα, (Ιούνιος 2022) είναι διαθέσιμη στα δύο βασικά ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών (App Store, Google Play).

Για την παρουσίαση του συστήματος στο κοινό και τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές ημερίδες σήμερα Παρασκευή 3/6/2022 (11:00 πμ και 15:00 μμ) καθώς και μια ημερίδα με φυσική παρουσία, τη Δευτέρα 6/6/2022, στις 15:00 μμ (6ος όροφος ΕΒΕΑ, Αμφιθέατρο ΕΡΜΗΣ).

Για να παρακολουθήσει κάποιος την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα την Παρασκευή 3/6/2022 στις 11:00 π.μ. πατάει στον σύνδεσμο:

https://attendee.gotowebinar.com/register/8297490211198818573

και για τη δεύτερη στις 15:00 μ.μ. πατάει στον σύνδεσμο

https://attendee.gotowebinar.com/register/2803996966806911246

Για να δηλώσει κάποιος τη συμμετοχή του στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/6/2022 στις 15.00, συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα έως την Παρασκευή 3/6/2022: https://forms.gle/VYTMHv4DVtjQ2DgM8

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1/1/2026 η ανανέωση εξαγωγικής επωνυμίας για το έτος 2026

Από 1/1/2026 οι επιχειρήσεις μπορούν να ανανεώσουν ηλεκτρονικά την εξαγωγική επωνυμία για το 2026 με 10€, εφόσον είναι ταμειακά ενήμερες. Δίνεται δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού εξαγωγέα με επιπλέον χρέωση.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Webinar ΕΒΕΑ: Ρομποτική & Τεχνητή Νοημοσύνη στον Αγροδιατροφικό τομέα

Το ΕΒΕΑ και το Enterprise Europe Network Hellas οργανώνουν εισαγωγικό webinar για το TEFagrifood στις 10/2/2025, 12:00, με στόχο την ενημέρωση ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα για δοκιμές και πειραματισμούς σε AI και ρομποτική με υψηλή χρηματοδότηση.
Συζήτηση σε συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή δυναμική σε Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία για τις δράσεις 2026

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ η εκδήλωση ενημέρωσης για τις αγορές Κροατίας, Ουγγαρίας και Σλοβενίας, στο πλαίσιο ανάδειξης των ευκαιριών εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρατάκος στην εξεταστική: Ανησυχία για τη διαπίστευση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ιωάννης Μπρατάκος κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τις επαφές με τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις ανησυχίες για τη διαπίστευση του οργανισμού και τις δυσλειτουργίες στη διοίκησή του.