ΓΔ: 1412.62 -0.05% Τζίρος: 41.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Χατζηδάκης: Βασικός στόχος η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας

Ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μιλώντας στον ΟΟΣΑ αναφέρθηκε εκτενώς και στα μέτρα στήριξης άνω των 40 δισ. που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας.

Τους βασικούς στόχους που έχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέπτυξε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης,  κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Υπουργικής Συνόδου για την Απασχόληση και την Εργασία του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες, καθώς μεταβαίνουμε σε μία νέα πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε πλέον από την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η πανδημία του κορονοϊού έφερε όλες τις κυβερνήσεις αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, λαμβάνοντας μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας. «Από την αρχή της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ σε τέτοιου είδους μέτρα στήριξης. Έτσι προστατεύσαμε τις θέσεις εργασίας και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις. Και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, καταφέραμε με την πολιτική μας να ρίξουμε την ανεργία σε χαμηλό δεκαετίας».

Πρόσφατα μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «προχωρήσαμε σε μία ριζική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων με τη διάθεση σημαντικού μέρους των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, και «θα μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετείχε σε ξεχωριστή συνεδρίαση, με θέμα: «Ανοίγοντας το δρόμο προς το νέο χώρο εργασίας: Αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού». Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις οικονομίες των χωρών και πως οι χώρες πρέπει να δράσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία.

«Η Ελλάδα προχωρεί ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πρώτον, με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Δεύτερον, με την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την τηλεργασία, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα αποσύνδεσης των εργαζομένων. Και τρίτον με τη θέσπιση διαφανών κανόνων για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ , καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Εφικτή λόγω της θετικής πορείας της χώρας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αύξηση, που αφορά 585.000 εργαζόμενους, είναι σημαντική και δίκαιη, καθώς στηρίζει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε συνθήκες αυξημένου εισαγόμενου πληθωρισμού.
Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Έρχεται σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6», τόνισε ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Επίκειται νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε συνέντευξη του στην «Απογευματινή», δήλωσε ότι η ανεργία έπεσε στο 11,6% τον περασμένο Δεκέμβριο από το 17,5% που την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019 και υπογράμμισε ότι, για το 2023 , ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αναφέρει ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: 100 ευρώ καθαρά ανά μήνα για επικουρικές που δεν εκδόθηκαν ως 15/3

«Ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά αισιόδοξος και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τάζει. Νομίζω πριν τις εκλογές θα τάξει και κάνα οικοπεδάκι. Πάντα πριν από τις εκλογές τάζει. Το θέμα είναι μετά τις εκλογές τι κάνει» είπε επίσης ο υπουργός.