ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ποσειδώνια

Επιχειρηματικές συμφωνίες και ρεκόρ επισκεψιμότητας στα φετινά Ποσειδώνια

Οι διοργανωτές της έκθεσης είδαν φέτος αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018 (το 2020, λόγω πανδημίας, η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε) και εντυπωσιακή αύξηση σχεδόν 18% στον αριθμό επισκεπτών.

Με ρεκόρ επισκεψιμότητας έπεσε την Παρασκευή 10/06, η αυλαία της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2022», δίνοντας το επόμενο ραντεβού της για το 2024.

«Αυτά ήταν μακράν τα πιο επιτυχημένα Ποσειδώνια στην ιστορία της διοργάνωσης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος. «Η καινοτομία που παρουσιάστηκε στους χώρους της έκθεσης ήταν πράγματι πρωτοποριακή, η γνώση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων πρόσφερε έμπνευση και ο όγκος και η ποιότητα των επισκεπτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας» σημείωσε και προσέθεσε: «Είναι συναρπαστικό να επιστρέφεις με τόσο θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

Οι διοργανωτές της έκθεσης είδαν φέτος αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018 (το 2020, λόγω πανδημίας, η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε) και εντυπωσιακή αύξηση σχεδόν 18% στον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι άγγιξαν συνολικά τους 27.000, έναντι 23.000 που επισκέφτηκαν την προηγούμενη έκθεση.

Στη διάρκεια της φετινής έκθεσης κλείστηκαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως η παραγγελία της Maran Gas Maritime στην Daewoo Shipbuilding για δύο πλοία μεταφοράς LNG, αξίας 233,7 εκατ. δολαρίων. Ο διεθνής διαπιστευμένος νηογνώμονας DNV, με έδρα το Høvik της Νορβηγίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saronic Ferries για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού πλοίου στην Ελλάδα από το 2026. Παράλληλα, επισημοποιήθηκαν στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή της Capital Ship Management και της Lloyd's Register, που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δοκιμάσουν νέα βιοκαύσιμα σε ένα πιλοτικό έργο στο διαχειριζόμενο από την Capital VLCC, Apollonas (300.000dwt).

Επίσης πραγματοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Θεσσαλονίκης-Πάτρας, από τους Θάνο Λιάγκο, εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., και Παναγιώτη Τσώνη, διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της ΟΛΠΑ Α.Ε. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, στην καλύτερη προετοιμασία των λιμένων στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα και σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για τη συμβολή του στην ελληνική ναυτιλία τιμήθηκε την τελευταία ημέρα των Ποσειδωνίων, ο Θεόδωρος Βενιάμης, ο επί 13 έτη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΥΕS to Shipping Forum 2022», την εκδήλωση για τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ. Βενιάμης, στην ομιλία του, απευθυνόμενος στους νέους είπε ότι οφείλουν να έχουν όνειρα για οτιδήποτε και προσέθεσε: «Αν όντως ονειρεύεστε να ζήσετε και να προσφέρεται στη ναυτιλία με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να την αγαπάτε και να είστε ερωτευμένοι με αυτή, διότι η ναυτιλία δεν είναι μόνο οικονομικός χώρος είναι ένας μοναδικός κλάδος στον κόσμο που κάθε μέρα είναι διαφορετικός». Από την πλευρά της, η νέα Πρόεδρος της Ένωσης, Μελίνα Τραυλού ευχαρίστησε τον κ. Βενιάμη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, χαρακτηρίζοντάς τον «μέντορα» της στην ενασχόλησή της με τα κοινά της ναυτιλίας. «Ο Θοδωρής ήταν ο άνθρωπος που με το δικό του τρόπο με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την Ένωση και σήμερα να είμαι πρόεδρός της» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Enosi Ellinon Efopliston, Melina Travlou, Melina Traulou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Τροφοδότης συναλλάγματος και θέσεων εργασίας η ελληνική ναυτιλία

Στον κομβικό ρόλο της ναυτιλίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τονίζοντας ότι «το 90% του παγκοσμίου εμπορίου διακινείται δια θαλάσσης, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, προέρχονται από τις επενδύσεις τόσο στην ναυτιλία, όσο και σε άλλους κλάδους της εθνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Τραυλού: Θεματοφύλακας ευημερίας η ναυτιλία, πρόκληση η πράσινη μετάβαση

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο του κλάδου στο παγκόσμιο εμπόριο ενώ σε ότι αφορά τη μετάβαση στη πράσινη εποχή τόνισε ότι απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.