ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cosmopolitan hotel
Φώτο: Cosmopolitan Hotel

Η Ελλάδα σημαντικός πόλος έλξης για ισραηλινούς επενδυτές

Πως βλέπει τις προοπτικές της εγχώριας τουριστικής αγοράς ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Ισραηλινής Brown Hotels Leon Avigad, που επενδύει σε 40 τουριστικά projects στην Ελλάδα.

«Η πολύ ισχυρή τουριστική ζήτηση της Ελλάδας, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες τουριστικές χώρες στον κόσμο, αλλά και οι δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και των κοινωνιών τους είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Ισραηλινή Brown Hotels να επενδύσει στην Ελλάδα». Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Ισραηλινής Brown Hotels Leon Avigad, που επενδύει σε 40 τουριστικά projects στην Ελλάδα.

Το Isla Brown Corinthia θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή φιλοξενίας

Υπενθυμίζεται ότι η έλευση του Ιούνη σημαδεύτηκε και με το άνοιγμα του πρώτου πεντάστερου resort της Brown Hotels στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Πρόκειται για το Isla Brown Corinthia το οποίο διαθέτει 166 δωμάτια, για το οποίο ο Leon Avigad τονίζει ότι με τη νέα πτέρυγα που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, το θεματικό πάρκο που τώρα χτίζεται, τα σκάφη και τα έξι διαφορετικά εστιατόρια, θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή φιλοξενίας και συμπληρώνει: «Παγκοσμίου φήμης μάρκες θα έρθουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξενοδοχείο, προσφέροντας φιλοξενία νέου επιπέδου. Έχω απόλυτη πίστη ότι αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την αναβίωση ενός τουριστικού προορισμού».

Γιατί η Brown Hotels επένδυσε στην Ελλάδα

Δίνοντας σαφή στίγμα αναφορικά με το τι ώθησε την Brown Hotels να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως τονίστηκε, στην Ελλάδα ο Leon Avigad εστίασε σε δυο λόγους. «Ο πρώτος είναι οι δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και των κοινωνιών τους, οι οποίες είναι τόσο κοντινές σε χαρακτηριστικά και φύση. Κάτι που καθιστά τόσο εύκολη τη συνεργασία. Ο δεύτερος είναι οι τρέχουσες συνθήκες. Η πολύ ισχυρή τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες τουριστικές χώρες στον κόσμο και φυσικά, οι τιμές των ακινήτων, οι οποίες είναι πολύ λογικές και μας επιτρέπουν να επεκταθούμε πραγματικά και να δούμε τοποθεσίες, που δεν αφορούν μόνο κάποια μεμονωμένη αγορά», τόνισε.

«Η Ελλάδα είναι το πρωτότυπο του ονείρου που έχουμε όλοι»

Στο μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος της Brown Hotels εκφράζει την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. «Νομίζω ότι ολόκληρη η αγορά είναι πρόθυμη να επιστρέψει σε τουριστικά θέρετρα και να αφεθεί στον ήλιο. Και νομίζω πως η Ελλάδα είναι το πρωτότυπο του ονείρου που έχουμε όλοι, αφού καθίσαμε στο σπίτι μας και κάναμε εικονικές συναντήσεις. Τώρα, θέλουμε πραγματικές εμπειρίες και η Ελλάδα μπορεί να μας τις δώσει. Γιατί είναι πολύ αυθεντική, πολύ αληθινή και όλος ο κόσμος κοιτάζει τώρα την Ελλάδα όχι μόνο για να επενδύσει, αλλά και για να κάνει υπέροχες οικογενειακές διακοπές», σημειώνει.

«Η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει υψηλού επιπέδου φιλοξενία»

Τέλος ο Leon Avigad απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της ελληνικής ξενοδοχίας, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα αυθεντική και θα προσφέρει την ανθρώπινη πλευρά της φιλοξενίας. Την ίδια στιγμή γίνονται σοβαρές επενδύσεις που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερα ξενοδοχεία να πετύχουν υψηλότερους στόχους. «Νομίζω ότι η νέα εποχή της Βουλιαγμένης και της αθηναϊκής Ριβιέρας, το Διβάνι, το Λαγονήσι και φυσικά το ξενοδοχείο μας στο Σούνιο θα σηματοδοτήσουν ένα νέο επίπεδο εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, με διεθνείς μάρκες και εστιατόρια που θα θέλετε να επισκεφτείτε. Η αυθεντική πλευρά φυσικά θα παραμείνει, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα αξίζει και η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει μια τέτοια υψηλού επιπέδου φιλοξενία».

Γ. Τάσιος: «Οι επενδύσεις στην άλλη Ελλάδα είναι πολύ σημαντικές»

Αναφορικά με το νέο ξενοδοχείο της Brown Hotels στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος έχει τονίσει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι επενδύσεις στην άλλη Ελλάδα είναι πολύ σημαντικές και είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό επώνυμα Brands να κοιτάζουν και άλλους προορισμούς πέραν των παραδοσιακών. Παράλληλα αποτελεί μια αναγνώριση της δουλειάς που κάνουν οι φορείς για την εξωστρέφεια της τουριστικής βιομηχανίας. Συγχρόνως μια τέτοια επένδυση δίνει υπεραξία στον υπάρχον ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο», είπε ο κ. Τάσιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: Έως και 15 δισ. έσοδα φέτος

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της εφετινής τουριστικής χρονιάς εμφανίζεται ο Γρηγόρης Τάσιος, εκτιμά ότι τα έσοδα θα φτάσουν στο 80% των εσόδων του 2019. Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία από ισραηλινούς επενδυτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για χρονιά - ρεκόρ πάει ο ελληνικός τουρισμός καλύτερη και από το 2019

Πάντα σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την εφετινή χρονιά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων FedHatta, Λύσσανδρος Τσιλίδης αναφέρει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα πράγματι έχει μεγάλη κινητικότητα το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη επενδυτική χώρα

Ο υπουργός Τουρισμού σχολιάζοντας τη νέα επένδυση Ισραηλινών στη χώρα, υπογράμμισε ότι η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και αιχμή του δόρατος αυτής της σχέσης είναι ο τουρισμός.
Kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: 100.000 επισκέπτες από το Ισραήλ στην Ελλάδα, τον Απρίλιο

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού και ο Ισραηλινός ομόλογός του επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες αντανακλώνται και στον τομέα του τουρισμού, με την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος εκατέρωθεν.