ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Symfonia-MEVACO-NAVAL

Συμφωνία Mevaco - Naval Group για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Η Συμφωνία Πλαίσιο απεικονίζει τη δυναμική της γαλλοελληνικής συνεργασίας που αναπτύσσεται επίσης από τη συμφωνία εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε μεταξύ της GICAN και του ΣΕΚΠΥ τον Φεβρουάριο του 2020.

Σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί η υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο της ελληνικής εταιρείας MEVACO με την γαλλική Naval Group, στο πλαίσιο της προμήθειας των νέων φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς αμυντικής έκθεσης «Eurosatory 2022» στη Γαλλία στο ελληνικό περίπτερο.

Μετά την εντατική προκαταρκτική φάση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια για τον εντοπισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, η Naval Group έχει αναγνωρίσει τη MEVACO ως βασικό προμηθευτή μηχανολογικών συστημάτων και εξοπλισμού μεταλλουργίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MEVACO θα προμηθεύει  μέρος του ιστού, του κύτους και του κινητού εξοπλισμού.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Naval, η υπογραφή αυτής της συμφωνίας-πλαισίου απεικονίζει το φιλόδοξο Σχέδιο Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας της Naval Group και καταδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Επιπλέον και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, σε τροχιά υπογραφής βρίσκονται και άλλες συμβάσεις με αρκετές άλλες ελληνικές εταιρείες τους επόμενους μήνες. Στόχος του Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμά του στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, την έρευνα και  ακαδημαϊκούς εταίρους.

Η Συμφωνία Πλαίσιο με τη MEVACO απεικονίζει τη δυναμική της γαλλοελληνικής συνεργασίας που αναπτύσσεται επίσης από τη συμφωνία εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε μεταξύ της GICAN (French Marine Industry Group) και του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) τον Φεβρουάριο του 2020.

Παρόν στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) Τάσος Ροζολής ο οποίος δήλωσε:

«Η υπογραφή της συμφωνίας πλαίσιο της MEVACO με την NAVAL GROUP, στο πλαίσιο της προμήθειας των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού αφενός αποδεικνύει τις δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και αφετέρου ότι με την κατάλληλη πολιτική, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την επιστροφή στην χώρα σημαντικού μέρους των εξοπλιστικών δαπανών με την μορφή επενδύσεων και ανάθεσης βιομηχανικού έργου στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Η ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και εξωστρέφεια ενώ συγχρόνως εξασφαλίζει την Ασφάλεια Εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιόδους κρίσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rozolis-Tasos-SEKPY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚΠΥ: Ημερίδα για τις αμυντικές συμβάσεις και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Στην ημερίδα, έγινε μια πολύπλευρη και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών στον τομέα της Άμυνας αλλά και την ευρωπαϊκή διάσταση του νομικού πλαισίου των προμηθειών αμυντικού υλικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμπραξη Πανεπιστημίων και αμυντικών βιομηχανιών στην DefencEduNet

Σκοπός της DefencEduNet είναι η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των ελληνικών Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων με την αμυντική βιομηχανία για όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Οικονομίας και της Επιστημονικής Κοινότητας.
Xardalias-Nikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδαλιάς: Οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

«Σε ότι αφορά, ΕΑΒ, ΕΑΣ, ναυπηγεία, εγχώρια αμυντική βιομηχανία,  θα πάψουμε να ακολουθούμε. Ανοίγουμε νέους δρόμους», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρμόδιος για θέματα αμυντικής βιομηχανίας.
salamis sekpy defea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωστρέφεια και πλήθος σημαντικών συμφωνιών στην DEFEA 2023

Στη φετινή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας, συμμετείχαν 346 εκθέτες από 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας αλλά και πλήθος ερευνητικών κέντρων και ιδρυμάτων.