ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για τον συμψηφισμό οφειλών του 12%

Εντός 48 ωρών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή από τη βεβαίωση των οφειλών, θα διενεργείται από την ΑΑΔΕ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κεντρική διαδικασία απόσβεσης των οφειλών.

Ως μία πολύ θετική εξέλιξη που έρχεται ως επιστέγασμα μίας μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν τα Επιμελητήρια, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, την επίλυση από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του χρονίζοντος ζητήματος των ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Θράκη (του λεγόμενου 12%).

«Ως Επιμελητήριο Έβρου, χαιρετίζουμε την εξέλιξη και καλούμε τους δικαιούχους να κάνουν χρήση της υπηρεσίας μέσω των οδηγιών που παρέχονται από την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, που έρχεται ως επιστέγασμα μίας μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν τα Επιμελητήρια για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Τοψίδης.

Επί της διαδικασίας, στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου αναφέρεται ότι «μετά την έκδοση της σχετικής εγκριτικής απόφασης από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν, έως 30.11.2022, αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport-Ρύθμιση ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων παραμεθορίου», δηλώνοντας το ποσό της ανεξόφλητης απαίτησής τους που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση έκπτωσης από φορολογικές οφειλές και το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση έκπτωσης από ασφαλιστικές εισφορές.

Εντός 48 ωρών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή από τη βεβαίωση των οφειλών, θα διενεργείται από την ΑΑΔΕ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κεντρική διαδικασία απόσβεσης των οφειλών αυτών, με τη σειρά που προβλέπεται στην παραπάνω απόφαση, έως την κάλυψη των ανεξόφλητων απαιτήσεων που έχουν αναγνωριστεί με την εγκριτική απόφαση. Μετά την απόσβεση των οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».

Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται ότι η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τις επιχειρήσεις-δικαιούχους ενεργοποιήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, σε συνέχεια της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης έκπτωσης από τις οφειλές στη φορολογική διοίκηση και στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, των επιχειρήσεων με ανεξόφλητες απαιτήσεις προς τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έως 31.12.2015, με την προϋπόθεση ότι για τις απαιτήσεις αυτές δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα ή έχουν παραιτηθεί απ' αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ποια είναι τα νέα της εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, γεμίζουν τον «οπλοστάσιο» του ελεγκτικού μηχανισμού, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά και την διεύρυνση των φορολογικής βάσης.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θέλουν τόκους και προσαυξήσεις στην προεξόφληση οφειλών οι έμποροι

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στον υπ. Οικονομικών ζητά να σταματήσει η πρακτική της ΑΑΔΕ σημειώνοντας ότι συνιστά αντικίνητρο για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις οφειλών
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση για νέες θέσεις εργασίας, 24 δόσεις για χρέη στα ταμεία

Στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας προβλέπεται ότι το κράτος θα επιδοτήσει το 40% των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση μετατροπής συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Σε 24 δόσεις ρυθμίζονται οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές.