ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Go4Green

Πλήθος συμμετοχών στον μαραθώνιο καινοτομίας του υπ. Ενέργειας

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον 1ο διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας «Go 4.0 Green Crowdhackathon», που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερες από 200 ατομικές και πάνω από 20 ομαδικές συμμετοχές έχει προσελκύσει, μέχρι στιγμής, ο 1ος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας «Go 4.0 Green Crowdhackathon», που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14 - 15 Δεκεμβρίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, νεοφυείς εταιρείες και οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε πιλοτική εφαρμογή στο διάστημα του διημέρου.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και μετέπειτα συνεργασιών με το Υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, το Go 4.0 Green Crowdhackathon αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ