ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karamanlis-Kostas
Φωτο: Eurokinissi

Κ. Καραμανλής: Τρέχουν τα σημαντικά έργα υποδομών στη Λέσβο

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε πως το φράγμα Τσικνιά έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί, επισημαίνοντας πως τα χρονοδιαγράμματα γενικά στο πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτά και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα.

Στα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το υπουργείο Υποδομών στη Λέσβο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για την πορεία των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Αναφερόμενος στο φράγμα Τσικνιά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου σημείωσε πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί, επισημαίνοντας πως τα χρονοδιαγράμματα γενικά στο πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτά και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα. Πρόσθεσε δε, ότι στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τα επόμενα 20 χρόνια.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στο έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης. Όπως είπε είναι ένα ώριμο έργο, το οποίο αμέσως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ρυμοτομικές μελέτες θα προχωρήσει η υλοποίησή του. Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα γίνει κατάτμηση όπως είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, διότι όπως τόνισε η εμπειρία έχει δείξει πως όταν ένα μεγάλο έργο σπάει σε μικρότερα κομμάτια στο τέλος δεν πραγματοποιείται.

Βρίσα, Ερεσός και λιμάνι Σιγρίου ήταν στη λίστα των θεμάτων που ανέδειξε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Ο υπουργός στη συνέχεια επιθεώρησε το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στα δύο μέτωπα που εκτελείται στο 10ο χιλιόμετρο και στο 42ο χιλιόμετρο και το μεγάλο υπό ολοκλήρωση έργο του λιμένα Σιγρίου.

Ο Δήμαρχος ανέδειξε πέντε υποθέσεις που ο Δήμος προσδοκά στην άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου:

  • Για την επίσπευση όλων των έργων και παρεμβάσεων που απομένουν στο πλαίσιο της αποκατάστασης της σεισμόπληκτης Βρίσας.
  • Για το έργο της προστασίας από τη διάβρωση της παραλίας της Ερεσού
  • Για τα πρόσθετα έργα του Λιμένα Σιγρίου, για τη διαμόρφωση επιβατικού σταθμού και αλιευτικού καταφυγίου
  • Για τις αποζημιώσεις (απαλλοτριώσεις) των κατοίκων της Φίλιας από την εκτέλεση του παρακείμενου μεγάλου οδικού έργου Καλλονής - Σιγρίου
  • Για έργα αστικής οδοποιίας στους οικισμούς του Δήμου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραγιάννης: Μνημόνιο συνεργασίας για επιπλέον 2.000 δέντρα στην Αθήνα

Ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι «μαζί με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. προχωράμε στη σύνταξη μνημονίου που περιλαμβάνει την αγορά και φύτευση επιπλέον 2.000 δέντρων στον Δήμο Αθηναίων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραγιάννης: Μεστή χρονιά το 2021, δημοπρατήσαμε έργα άνω των 6 δισ.

Σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «μέσα στο 2021 μπήκαν οι βάσεις για πολύ σημαντικά έργα και το 2022 σε αρκετά θα στηθούν εργοτάξια, ενώ άλλα θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Εννέα έργα στον κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων

Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι επιλέγεται αυτή η οδός «προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των πολύπλοκων γραφειοκρατικών, αλλά και δικαστικών, διαδικασιών που απαιτούνται, όταν ακολουθείται η κλασική διαδικασία».
K. Karamanlis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Καραμανλής για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών Κρήτης και οδικό δίκτυο

Ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ενταχθεί από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διατεθούν στους πληγέντες Δήμους για την αποκατάσταση υποδομών, μεταξύ των οποίων και έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και αντιπλημμυρικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Αχ. Καραμανλής: Σε τροχιά ολοκλήρωσης το Βόρειο Τμήμα του Ε65

«Το Βόρειο Τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα εξασφαλίσει γρήγορες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της Δυτικής Μακεδονίας» σημειώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.