ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karamanlis-Kostas
Φωτο: Eurokinissi

Κ. Καραμανλής: Τρέχουν τα σημαντικά έργα υποδομών στη Λέσβο

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε πως το φράγμα Τσικνιά έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί, επισημαίνοντας πως τα χρονοδιαγράμματα γενικά στο πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτά και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα.

Στα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το υπουργείο Υποδομών στη Λέσβο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για την πορεία των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Αναφερόμενος στο φράγμα Τσικνιά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου σημείωσε πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί, επισημαίνοντας πως τα χρονοδιαγράμματα γενικά στο πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτά και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα. Πρόσθεσε δε, ότι στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τα επόμενα 20 χρόνια.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στο έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης. Όπως είπε είναι ένα ώριμο έργο, το οποίο αμέσως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ρυμοτομικές μελέτες θα προχωρήσει η υλοποίησή του. Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα γίνει κατάτμηση όπως είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, διότι όπως τόνισε η εμπειρία έχει δείξει πως όταν ένα μεγάλο έργο σπάει σε μικρότερα κομμάτια στο τέλος δεν πραγματοποιείται.

Βρίσα, Ερεσός και λιμάνι Σιγρίου ήταν στη λίστα των θεμάτων που ανέδειξε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Ο υπουργός στη συνέχεια επιθεώρησε το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στα δύο μέτωπα που εκτελείται στο 10ο χιλιόμετρο και στο 42ο χιλιόμετρο και το μεγάλο υπό ολοκλήρωση έργο του λιμένα Σιγρίου.

Ο Δήμαρχος ανέδειξε πέντε υποθέσεις που ο Δήμος προσδοκά στην άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου:

  • Για την επίσπευση όλων των έργων και παρεμβάσεων που απομένουν στο πλαίσιο της αποκατάστασης της σεισμόπληκτης Βρίσας.
  • Για το έργο της προστασίας από τη διάβρωση της παραλίας της Ερεσού
  • Για τα πρόσθετα έργα του Λιμένα Σιγρίου, για τη διαμόρφωση επιβατικού σταθμού και αλιευτικού καταφυγίου
  • Για τις αποζημιώσεις (απαλλοτριώσεις) των κατοίκων της Φίλιας από την εκτέλεση του παρακείμενου μεγάλου οδικού έργου Καλλονής - Σιγρίου
  • Για έργα αστικής οδοποιίας στους οικισμούς του Δήμου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gefyra-Patra-Katarreysh
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία το σύστημα για την αξιολόγηση των γεφυρών της χώρας

Tο Εθνικό Μητρώο Γεφυρών θα αποτελέσει μέρος του Εθνικού Μητρώου Υποδομών. Στόχος του θα είναι η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της κατάστασης και των ενεργειών για τη συντήρηση και λειτουργία των γεφυρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας, το υπουργείο θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την εκτέλεση επειγόντων έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνταγμα – Ίλιον σε 20 λεπτά: Δημοπρατείται η επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Τα έργα υποδομών ένα πολύ ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη

Εστιάζοντας στα εν εξελίξει έργα στην Αθήνα, ο υπουργός αναφέρθηκε στους τρεις νέους σταθμούς μετρό στον Πειραιά τονίζοντας χαρακτηριστικά «συνδέσαμε χερσαίες θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές» .