ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Γ. Λιανός: Συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με επιπτώσεις στους καταναλωτές

Πραγματοποιήθηκαν πλήθος ελέγχων το 2021 ενώ ερευνήθηκαν τομείς που επηρεάζονται από την κρίση όπως προϊόντα σουπερμάρκετ, ηλεκτρική ενέργεια, μεταφορές σημείωσε ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές». Αυτό υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιανός:

«H Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν η πρώτη στην Ευρώπη αλλά και μεταξύ χωρών του ΟΟΣΑ, που εκκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα πετρελαιοειδή τον Σεπτέμβριο 2021 ενώ παρακολουθούμε το θέμα από το 2020 (πανδημία), για να δούμε εάν υπάρχει το φαινόμενο rockets & feathers. Επίσης, υπήρξαμε η δεύτερη (μία ημέρα μετά την Αυστρία) και από τις τρεις μόνο Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία είναι η τρίτη) που ξεκίνησε χαρτογράφηση ή κλαδική έρευνα στην αγορά των καυσίμων, ένα μήνα μετά αφού μας δόθηκε η νέα αυτή αρμοδιότητα.

Κατά τα άλλα υπήρξαμε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη με τους περισσότερους ελέγχους το 2021 ενώ ερευνήθηκαν τομείς που επηρεάζονται από την κρίση όπως ορισμένα προϊόντα σουπερμάρκετ, ηλεκτρική ενέργεια, μεταφορές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Λιανός: Ρεκόρ στην Ευρώπη η Επ. Ανταγωνισμού με 136 ελέγχους

Η Επ. Ανταγωνισμού υπήρξε η πιο δραστήρια πανευρωπαϊκά σε ελέγχους σημειώνοντας αύξηση 100% σε σχέση με το 2019 ενώ αυξήθηκαν κατά 1.980% τα ερωτηματολόγια σε επιχειρήσεις παρά την υποστελέχωσή της.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ σε 6 εταιρείες εμπορίας ρολογιών χειρός

Η υπόθεση αφορά την εξέταση καταγγελίας εταιρείας κατά διαφόρων εισαγωγέων/ διανομέων ρολογιών χειρός για παραβάσεις και της σχετικής αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην αγορά για πιθανολογούμενες παραβατικές πρακτικές επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση έως 18.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ιατρείων

Οι δικαιούχοι του προγράμματος εντάσσονται σε διακριτές κατηγορίες με κριτήριο την απασχόληση (εξαρτημένη εργασία) με ενίσχυση η οποία ξεκινάει από τα 900 ευρώ και κλιμακωτά φτάνει στα 18.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.