ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο

Β. Κικίλιας: Μέχρι τον Δεκέμβριο θα διαρκέσει η φετινή τουριστική σεζόν

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως ελληνικοί προορισμοί που δεν είχαν ισχυρό brand φέτος καταγράφουν υψηλές πληρότητες και κρατήσεις που φτάνουν μέχρι τέλος του έτους.

Στα πολύ θετικά στοιχεία που έρχονται συνεχώς από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς και καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση και ισχύ του brand «Ελλάδα» αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που σημείωσε ότι οι προορισμοί της Ελλάδας που δεν διαθέτουν ισχυρό brand, φέτος «φωτίστηκαν» με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταγράφουν υψηλές πληρότητες αλλά οι κρατήσεις να φτάνουν μέχρι και τα τέλη του έτους.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Κικίλιας είπε πως σύμφωνα με έρευνα της World Travel Market, στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης που καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2019, οι 6 είναι στην Ελλάδα, με τη Μύκονο και τη Ρόδο να καταγράφουν αύξηση κατά 29%, τα Χανιά 26%, το Ηράκλειο 23%, τη Σαντορίνη 20% και τη Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική 19%, ενώ πολύ ψηλά είναι και η Αθήνα στον αστικό τουρισμό (3η θέση). Επιπλέον, στις ΗΠΑ η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση (22%) από όλους τους προορισμούς εξωτερικού για την αργία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

«Η Θάσος είναι γεμάτη, βάλαμε στον τουριστικό χάρτη την Καστοριά που θα πάω αύριο. Η Ήπειρος - η οποία ήταν η πιο φτωχή περιφέρεια στην Ευρώπη πριν από μερικά χρόνια - έγινε προορισμός, με τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, την Αρίστη, το Πάπιγκο να έχουν ταξιδιώτες το χειμώνα, τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι. Αυτούς τους εναλλακτικούς προορισμούς τους στηρίζουμε. Η Αίγινα έχει 92% πληρότητα και στην Πελοπόννησο η τουριστική σεζόν, απ' ό,τι φαίνεται, θα πάει μέχρι το Νοέμβρη. Οι γερμανικές Condor και η InterΤouristic, όπως και οι tour operators της Γαλλίας ζητούν πακέτα για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη και κάνω και μία δήλωση: Η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει το Δεκέμβρη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Όσον αφορά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» το οποίο απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, εξηγώντας ότι η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και με την άυλη ψηφιακή κάρτα, οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές με τις οικογένειες τους σε πανέμορφους προορισμούς της χώρας.

«Έχουμε τόσα πανέμορφα νησιά που δεν έχουν ισχυρό brand, η βόρεια Ελλάδα με τόσες ομορφιές, η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα. Οπουδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να βρει κανείς μέρη να κάνει μαγικές διακοπές για όλα τα πορτοφόλια, για όλα τα βαλάντια. Σας αναφέρω μία προσωπική εμπειρία: Η Κάρπαθος και η Κάσος είναι μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έχει 110 παραλίες, ένα μαγικό νησί. Έχει πολύ φθηνά καταλύματα και πολύ φθηνά υγειονομικά καταστήματα. Έχει πάρα πολλές επιλογές η τόσο όμορφη χώρα μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι ο λαός της Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη ρητορική της ηγεσίας της χώρας του και αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος ταξιδιωτών που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά. Όπως είπε, πολλά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Σύμη, η Χάλκη και η Ρόδος είναι γεμάτα από ταξιδιώτες από την Τουρκία, ειδικά μετά το άνοιγμα των δρομολογίων με ημερόπλοια που συνδέουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο με τα μικρασιατικά παράλια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. Τουρισμού: Οι πολίτες κατανοούν τη στρατηγική, το ΠΑΣΟΚ όχι

Το υπ. Τουρισμού απαντά στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-27» ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατευθύνοντας το 70% του προϋπολογισμού σε χειμερινές διακοπές και ενισχύει τη συνοχή.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι κανόνες στο Χωροταξικό Τουρισμού για επενδύσεις και νησιά

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Τουρισμού υπογραμμίζουν ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε σαφείς κανόνες, προστασία περιβάλλοντος και προορισμών και ισορροπημένη αξιοποίηση, μέσω του νέου Χωροταξικού Πλαισίου.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πειραματικές γίνονται όλες οι Σχολές Τουριστικής Κατάρτισης

Υπογράφηκε ΚΥΑ για τη μετατροπή των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού σε Πειραματικές, δημιουργώντας πανελλαδικό δίκτυο με σύγχρονες ειδικότητες και ισχυρότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά φορέων της Κούβας, ακόμη και στο Υπουργείο Τουρισμού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε νέες κυρώσεις σε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών σχετικών με τον τουρισμό, το πετρέλαιο και τις ένοπλες δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς τους «πυλώνες» της κυβέρνησης.