ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 110 εκατ. οι αποζημιώσεις για ασφαλίσεις περιουσίας το 2021

Για τα συμβόλαια δηλώθηκαν 15.802 ζημιές εντός του 2021, πληρώθηκαν αποζημιώσεις 34,7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις και σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους 75,8 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι, οι αποζημιώσεις για ζημιές που συνέβησαν εντός του 2021 στα συμβόλαια που εκδόθηκαν το 2021, εκτιμάται σε 110 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των συμβολαίων ήταν ακόμα σε ισχύ κατά την 31η Δεκεμβρίου, οι αποζημιώσεις που τελικά θα καταβάλει η ελληνική ασφαλιστική αγορά για αυτά τα συμβόλαια, θα είναι σημαντικά υψηλότερες, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για τις Ασφαλίσεις Περιουσίας, έτους 2021, η οποία και θα επικαιροποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 1,3 εκατ. συμβόλαια Ασφάλισης Περιουσίας το 2021, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων (1 εκατ. ή 82,7%) αφορούσε κατοικίες. Για τα συμβόλαια αυτά δηλώθηκαν 15.802 ζημιές εντός του 2021, πληρώθηκαν αποζημιώσεις 34,7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις και σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους 75,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ε. Μοάτσος, ανέφερε : «Από την έρευνα της Ένωσης, η οποία περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και αναλύσεις, προκύπτει η σημαντική συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία των περιουσιών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρώτη εκτίμηση των 110 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων αφορά μόνο τις ζημιές που συνέβησαν μέσα στο 2021 και αναμένεται να αυξηθεί όταν πλέον θα έχουν λήξει όλα τα συμβόλαια». Η σχετική έρευνα είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα της ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15th Insurance Conference: Μια νέα εποχή για την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης

Η «επόμενη μέρα» της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, η τρέχουσα κατάσταση και οι προκλήσεις γύρω από την Υγεία, καθώς και οι Φυσικές Καταστροφές και η Ασφάλιση Περιουσίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Kairos, Xioni, Attiki Odos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 6,5 εκατ. οι αποζημιώσεις που έδωσαν οι ασφαλιστικές λόγω κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα τελευταία 29 χρόνια έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας όπου προκάλεσαν 40.942 ζημιές.
Sarrhgeorgiou-EAEE-Asfalistikes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός και πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζουν την ασφαλιστική αγορά

Τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ασφαλιστική αγορά, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα τέθηκαν στην 22η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών.