ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Αισιόδοξος ο Θ. Φέσσας για ανάπτυξη έως 3% το 2020

Βασική προϋπόθεση για την επιτάχυνση των αναπτυξιακών ρυθμών είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2020 εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι είναι εφικτός ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8%.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι πιθανό ο ρυθμός ανάπτυξης να προσεγγίσει και το 3%, εφόσον συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις με έμφαση στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές εκτιμήσεις του προέδρου του ΣΕΒ για την πορεία της οικονομίας είναι οι πλέον αισιόδοξες που έχει διατυπώσει ως τώρα.

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Φέσσας είχε τονίσει ότι «ως βασικός στόχος έχει τεθεί η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας με τη μείωση της υπερφορολόγησης της εργασίας και των επιχειρήσεων. Αυτό, σε συνδυασμό με την άρση των εμποδίων και των στρεβλώσεων στο επιχειρείν, μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και σε αύξηση της παραγωγικότητας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GDP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται τα εισοδήματα αλλά... πηγαίνουν στα χρέη

Σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης εισέρχεται η οικονομία, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αλλά προβληματίζει η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Τα νοικοκυριά προσπαθούν να αποπληρώσουν χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, αντί να καταναλώνουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και δίνουν καλύτερους μισθούς

Τεχνικές ειδικότητες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ που αποσκοπεί στον ανασχεδιασμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με πυξίδα τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, τόνισε ότι η Ελλάδα δείχνει ισχυρά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης που οφείλονται στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και στην πολύ καλή τουριστική περίοδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα η μεταποίηση στην Ελλάδα παρά τις ελλείψεις πρώτων υλών

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής ήταν ο δεύτερος ταχύτερος που έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο του 2019 παρά την εξασθένηση που έχει σημειωθεί λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες που περιόρισαν την παραγωγική δυνατότητα.