ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas
Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας. Πηγή: ΥΠΕΝ

Σκρέκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παιχνίδι του λαϊκισμού και του εντυπωσιασμού

Με δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας απαντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη φορολόγηση των ηλεκτροπαραγωγών.

Απάντηση στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη φορολόγηση των ηλεκτροπαραγωγών έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας αναφέρει τα εξής:

«Περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του φόρτωσε τους Έλληνες με 27 νέους φόρους κι αύξησε όλους τους προϋπάρχοντες, θα είχε αποκτήσει κάποια τεχνογνωσία στον τρόπο υπολογισμού των φόρων. Τελικά οι χθεσινές του ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι κι αυτό, το έκανε όπως όλα τα άλλα: Στην τύχη.

Στην τύχη πετούν αριθμούς για εντυπωσιασμό, στην τύχη υπολογίζουν το χρονικό διάστημα των υπερεσόδων, στην τύχη όλα! Ομολογούν, μάλιστα, ότι τα ποσά που παρουσίασαν ως δήθεν «υπεύθυνη» αντιπολίτευση, βασίζονται σε εκτιμήσεις οι οποίες μάλιστα αλλάζουν!», σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας και συμπλήρωσε: «Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για 1,4 δισ. ευρώ, επικαλούμενος μάλιστα τη ΡΑΕ, η οποία έδωσε επεξεργασμένα στοιχεία πολύ διαφορετικά από τους υπολογισμούς που προκύπτουν από τα Syrizonomics. Τώρα επανήλθε πετώντας ξανά αριθμούς στον αέρα».

Ο Κ. Σκρέκας καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει συγκεκριμένα στα παρακάτω ερωτήματα: 

«1. Ποια είναι η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για να υπολογίσει τα προς φορολόγηση υπερέσοδα;

2. Με βάση την μεθοδολογία του, ποια είναι τα υπερέσοδα που προκύπτουν για κάθε εταιρεία ξεχωριστά και με ποιο ποσόν πρέπει αυτή να φορολογηθεί; Γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα έναν τέτοιο πίνακα που να δείχνει πόσο φόρο προτείνει, διακριτά για κάθε εταιρεία; Φοβάται, ντρέπεται ή λέει λόγια του αέρα;

3. Θεωρεί ότι πρέπει να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που έκαναν οι πάροχοι σε αγρότες, νοικοκυριά που είχαν ανάγκη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικά σε ευάλωτους καταναλωτές;

Υπεύθυνη αντιπολίτευση σημαίνει συγκεκριμένα και μη αμφισβητήσιμα στοιχεία, όχι λόγια του αέρα. Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των συνεπειών από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, εξαντλεί κάθε περιθώριο για να σταθεί δίπλα τους. Σε αυτό το πλαίσιο θεσμοθέτησε μακράν τον υψηλότερο φόρο υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παιχνίδι του λαϊκισμού και του φθηνού εντυπωσιασμού. Εμείς με σοβαρότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να στηρίξουμε τους πολίτες», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα μείωσε 40% την κατανάλωση φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διασφάλιση επάρκειας εφοδιασμού, ενόψει του χειμώνα αλλά και την ουσιαστική βοήθεια που παρέσχε η χώρα μας προς τα κράτη της περιοχής.
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέδειξε τη σημασία που έχει ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και οδεύσεων ενέργειας.