ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

Στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» το έργο «Σταθμός Συμπίεσης στην Αμπελιά»

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Σταθμού Συμπίεσης με σκοπό να παρασχεθεί η απαραίτητη συμπιεστική ικανότητα για την ανταπόκριση στην μελλοντικά αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο.

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» η πράξη «Σταθμός Συμπίεσης στην Αμπελιά», με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Σταθμού Συμπίεσης στην περιοχή της Αμπελιάς Φαρσάλων με σκοπό να παρασχεθεί η απαραίτητη συμπιεστική ικανότητα για την ανταπόκριση στην μελλοντικά αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο.

Με δεδομένη την σύνδεση του αγωγού ΤΑΡ στη Ν. Μεσήμβρια, αναμένεται αύξηση στη μεταφερόμενη ποσότητα φυσικού αερίου από το Βορρά προς το Νότο, μέσω του ΕΣΦΑ.

Για να διασφαλιστεί η υδραυλική επάρκεια του δικτύου σε όλα τα σενάρια επιλογής σημείου εισόδου από τους Χρήστες για τις ποσότητές τους, υφίσταται ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος μεταφοράς μέσω της εγκατάστασης σταθμού συμπίεσης στο νότιο τμήμα της Ελλάδας, που συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της ζήτησης.

Ο σταθμός θα περιλαμβάνει δύο μονάδες συμπίεσης συν την εφεδρική μονάδα, με ισχύ (2+1) x 10MW, ενώ θα παρέχει την δυνατότητα συμπίεσης και σε αντίστροφη ροή.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 30.111.471,88 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της Πράξης ανέρχεται σε 59.626.677,00. Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 22/01/2020 λήξης η 31/12/2023, ενώ Δικαιούχος του έργου είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.

Το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για κρίσιμα έργα υποδομής που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, money, metrita, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη 34 εκατ. ευρώ σε startups που επλήγησαν από την πανδημία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης ανέφερε πως η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησιάζει η έγκριση του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως» και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εμβληματικές δράσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον πόροι ύψους 27,8 εκατ. για χρηματοδότηση έρευνας και καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας ανέφερε πως αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν άμεσα οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για να χρηματοδοτηθούν ερευνητικές προτάσεις που ενισχύουν την έρευνα και την καινοτομία στη χώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα οι πληρωμές για ΕΣΠΑ

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σκοπός της νέας ρύθμισης είναι να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από πρόσθετο διοικητικό φόρτο, προσκομίζοντας εκ νέου ενημερότητες.