ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Πρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης σε πρατήριο καυσίμων στη Σκύρο

Το εν λόγω πρατήριο σε έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Πρόστιμο  5.000 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκύρο,  καθώς σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σέριφο και εταιρεία εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα, ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.  

Επίσης σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Δ.Ι.Μ.Ε.Α., στις 28 και 29 Ιουλίου, στη Λευκάδα, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 6.000 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, τσάντες, ρολόγια και άλλα αξεσουάρ με εμπορικά σήματα μεγάλων διεθνών οίκων. 

Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 37.000 ευρώ για εμπορία και διακίνηση παραποιημένων αγαθών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 15 λεπτά σε έναν μήνα στην Ελλάδα

Οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα σημείωσαν αισθητή πτώση τον τελευταίο μήνα λόγω υποχώρησης της κρίσης στη Μέση Ανατολή και της μείωσης του αργού. Η βενζίνη μειώθηκε κατά 15 λεπτά, ενώ το diesel έπεσε κατά 11 λεπτά ανά λίτρο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τροπολογία για αποζημίωση ακτοπλοΐας σε εκπτώσεις και ενδομεταφορές

Τροπολογία προβλέπει αποζημίωση στις ακτοπλοϊκές για τις κοινωνικές εκπτώσεις λόγω κόστους καυσίμων, με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό από 1/3/2026. Παρατείνεται η δυνατότητα μετακλήσεων εποχικών εργατών γης ως 30/6/2026.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πλαφόν για προστασία από αισχροκέρδεια ως 30 Ιουνίου

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους βενζινοπώλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα και συμφωνήθηκε κοινή δράση. Το πλαφόν στο κέρδος παραμένει έως 30 Ιουνίου για προστασία καταναλωτών.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή πλαφόν στο κέρδος σε καύσιμα και τρόφιμα έως 30/06, έρχονται πρόστιμα

Δεν θα μπορεί κανείς να πουλάει προιοντα πρώτης ανάγκης, με μεγαλύτερο ποσοστό περιθώριου κέρδους από αυτό που είχε το 2025. Το ύψος του πλαφόν που θα επιβληθεί στα καύσιμα. Έρχονται πρόστιμα έως και 5 εκατ. ευρώ.