ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ποιοι κλάδοι των υπηρεσιών «τρέχουν» με διψήφια ποσοστά αύξησης

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι κλάδοι του τομέα υπηρεσιών και ξεχωρίζουν οι κλάδοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών, απασχόλησης και διαφήμισης με διψήφια ποσοστά ανόδου.

Τρεις κλάδοι του τομέα υπηρεσιών ξεχωρίζουν με διψήφια ποσοστά αύξησης του τζίρου στο γ' τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, απασχόλησης και διαφήμισης, ενώ συνεχίζεται η «βουτιά» του τζίρου στον κλάδο των εκδόσεων.

Ειδικότερα, οι δείκτες κύκλου εργασιών αυξήθηκαν σε: Δραστηριότητες απασχόλησης (19,6%), Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες (15%), Διαφήμιση και έρευνα αγοράς (10,5%), Νομικές και λογιστικές δραστηριότητες (8,5%), Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών σε κτήρια και εξωτερικούς χώρους (8%), Δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης (6,8%).

Ακόμα, σε διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (4%), Δραστηριότητες καθαρισμού (3,8%), Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες (2,9%), Δραστηριότητες παροχής προστασίας και έρευνας (2,4%), Τηλεπικοινωνίες (1,9%), Δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας (1,5%) και Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (1,1%).

Στον αντίποδα, ο τζίρος μειώθηκε μόνον σε: Εκδοτικές δραστηριότητες (10,5%) και 'Αλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (1,8%).

pinakas
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εστίαση, Εστιατόριο, Καφέ, Restaurant, Bar
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκοψαν τις δαπάνες για εστιατόρια οι Έλληνες λόγω της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ το 2020 υπήρξε μείωση των δαπανών των νοικοκυριών για την εστίαση κατά 33%, λόγω και των μέτρων περιορισμού που ίσχυαν, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν 23% οι δαπάνες για είδη παντοπωλείου.