ΓΔ: 1430.83 0.48% Τζίρος: 36.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
erga_ydreusi_nero
Φώτο: Shutterstock

ΥΠΕΝ: Στα 95 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για έργα ύδρευσης των ΟΤΑ

Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις χρηματοδότησης έργων στα δίκτυα δρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

Έως τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι προτάσεις χρηματοδότησης έργων στα δίκτυα ύδρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχουν ως στόχο την κατασκευή έργων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ προβλέπεται η χρηματοδότηση των ακόλουθων δράσεων:

Υποδομές παροχής νερού

  • Κατασκευή νέων εξωτερικών δικτύων και έργων επέκτασης - ενίσχυσης υφιστάμενων εξωτερικών δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού από νέες ή υφιστάμενες υδροληψίες.
  • Αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού.
  • Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου νερού με τον απαιτούμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
  • Κατασκευή υποδομών αποθήκευσης και διανομής πόσιμου νερού ή αναβάθμιση υφιστάμενων.
  • Καθοδική προστασία εξωτερικών αγωγών μεταφοράς νερού.
  • Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων.
  • Αναγκαία έργα υδροληψίας και τα απαραίτητα αντλιοστάσια για τη μεταφορά του νερού.
  • Αναβάθμιση υφιστάμενων αντλιοστασίων με τοποθέτηση μετατροπέων (inverters).

Τηλεμετρία - έργα τηλεχειρισμού για τον εντοπισμό διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης

Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλε-έλεγχος/τηλεχειρισμός) σε νέα ή υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού σε λειτουργικά εσωτερικά δίκτυα διανομής και εξωτερικά υδραγωγεία.

Ψηφιακοί μετρητές νερού

Προμήθεια ψηφιακών υδρομετρητών με σκοπό την ανίχνευση απωλειών, τη μείωση του χρόνου και της συχνότητας μέτρησης και συμβολή στη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου.

Εγκαταστάσεις αφαλάτωσης

Εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού/υφάλμυρου νερού με τα αναγκαία έργα υδροληψίας και διάθεσης των παραπροϊόντων, τυχόν νέο δίκτυο μεταφοράς αφαλατωμένου νερού με τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης ή αύξηση παροχετευτικότητας υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη διαγωνισμός 700.000 ευρώ για οικισμούς στο Ρέθυμνο

Μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχει ανάδοχος μελετητής ο οποίος εντός εννέα μηνών θα πρέπει να έχει παραδώσει τις μελέτες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία οριστικής οριοθέτησης των οικισμών και στη συνέχεια να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και 21 Δήμων για κλιματική ουδετερότητα

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ανακάμπτοντας ταυτόχρονα από την πανδημία του κορονοϊού.
Tagaras, Ypourgeio Perivallontos kai Energeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για αστικές παρεμβάσεις σε Πειραιά και Δυτ. Αθήνα

Τα Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι προαπαιτούμενα εργαλεία για τη διεκδίκηση και άντληση σημαντικών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.
businessdaily-Skylakakis-Theodoros
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

«Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, η συμμετοχή της Masdar στην ελληνική αγορά ενέργειας έχει μεγάλη σημασία γιατί χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμους επενδυτές», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.