ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

ΑΑΔΕ: Προχωρά στη δημιουργία ειδικού ΚΑΔ για τις πολυκατοικίες

Αφορά τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως σημειώνει η ανεξάρτητη αρχή.

Τη δημιουργία ειδικού Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τις πολυκατοικίες προχωρά η ΑΑΔΕ, με στόχο, όπως αναφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με γνώμονα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη δημιουργεί ειδικό ΚΑΔ για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων, μετατρέπει αυτόματα στο ορθό, τις λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ και ενημερώνει κατόχους με πιθανώς λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ που δεν εντοπίζονται από το σύστημα να προβούν σε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας "Τα αιτήματά μου".

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κου Γιώργου Πιτσιλή,

  • δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ 68.32.11.04 για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων,
  • ενημερώνονται αυτόματα με το νέο ΚΑΔ 68.32.11.04 οι ΑΦΜ των πολυκατοικιών ή κτιρίων που εντοπίστηκαν από τα συστήματα της ΑΑΔΕ με λανθασμένη κατάταξη ΚΑΔ
  • λαμβάνεται μέριμνα για την αναδρομική διόρθωση, χωρίς πρόστιμο μέχρι 31.10.2022, πιθανόν λανθασμένων εγγραφών σε ΑΦΜ που έχουν αποδοθεί σε πολυκατοικίες και αφορούν στον δηλωμένο ΚΑΔ, ο οποίος είτε δεν έχει αντιστοιχηθεί σύμφωνα με την ΠΟΛ 1157/2008, είτε δεν συνάδει με τη διαχείριση κτιρίου. Οι κάτοχοι αυτών των ΚΑΔ θα ειδοποιηθούν με mail να προβούν σε διόρθωση αποστέλλοντας σχετική δήλωση μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τα Αιτήματά μου».
  • επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα συστήματα των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι χρωστάνε τα περισσότερα στην εφορία και οι ελάχιστοι που ρυθμίζουν

Νέα αύξηση κατέγραψαν τον Απρίλιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και ανήλθαν στα 114,57 δισ. ευρώ εκ των οποίων ρυθμισμένα είναι μόλις 5,39 δισ. ευρώ. Οφειλές ύψους 86,54 δισ. προέρχονται από μόλις 10.379 ΑΦΜ.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έως τις 15 Ιουλίου ανοίγει το νέο ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι το νέο ΟΣΔΕ ανοίγει έως τις 15 Ιουλίου, με προσυμπληρωμένες αιτήσεις, κίνητρα για έγκαιρη υποβολή και ταχύτερες πληρωμές.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» της ΑΑΔΕ στην ανάκληση δωρεών μεταξύ συγγενών για αποφυγή φόρων

Σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, οι φόροι και τα πρόστιμα ανακρίβειας που καταλογίζονται σε γονικές παροχές και δωρεές δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται.
κουμπαράς και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική ενίσχυση 150€ ανά παιδί: Ποιοι πρέπει να δηλώσουν ΙΒΑΝ

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 947.609 οικογένειες, καλύπτοντας 1.525.188 τέκνα. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 219,7 εκατ. ευρώ. Για γεννήσεις 2025-2026 προβλέπεται επιπλέον πληρωμή ως 31/8/2026.