ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zaxaraki, sxoleia, ypourgeio, paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ζαχαράκη: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

Όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1 εκατ., αφίξεις τουριστών κάθε εβδομάδα, με τα σκήπτρα να κρατούν οι Βρετανοί.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα μέχρι τώρα στοιχεία της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα την αισιοδοξία της για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1 εκατ., αφίξεις τουριστών κάθε εβδομάδα, με τα σκήπτρα να κρατούν οι Βρετανοί, καθώς μέχρι τώρα υποδεχόμαστε περίπου 200.000 κάθε εβδομάδα.

Στη συνέχεια ακολουθούν τουρίστες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες όπου φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση των τουριστών από τη Ρουμανία που πηγαίνουν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αναπληρώνοντας σε μεγάλο ποσοστό τη μείωση των τουριστών από την Ρωσία και την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το 2022 θα έχουμε και ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, ξεπερνώντας το 2019 που ήταν χρονιά αναφοράς και κατά την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 18 δις ευρώ.

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει φέτος και από τους τουρίστες από την Αμερική, οι οποίοι μάλιστα κάθονται και περισσότερες ημέρες, πάνω από 10, αλλά ξοδεύουν και περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους.

Η κυρία Ζαχαράκη είπε επίσης πως σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», πέραν των 200.000 δικαιούχων που έχουν ήδη οριστεί, τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν άλλες 200.000 δικαιούχοι.

Επίσης σχετικά με το ζητούμενο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι οι κρατήσεις  δείχνουν πως φέτος το «στοίχημα» θα κερδηθεί και μάλιστα έφερε και σαν παράδειγμα την κρουαζιέρα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στις 20 Δεκεμβρίου. Συμπλήρωσε δε πως από τις 11 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέρυσι, φέτος θα φτάσουμε στις 60.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Σημαντική η σκανδιναβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, οι tour operators ενημέρωσαν ότι οι πτήσεις προς την Ελλάδα έφτασαν το 97% σε πληρότητα ενώ η Eurowings παρουσίασε αύξηση 30% των πτήσεων από την Β. Ευρώπη προς τη χώρα μας.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ όλο το χρόνο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού στόχος πλέον είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επέκταση του πτητικού προγράμματος πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 η Delta θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αισιόδοξα μηνύματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, το τουριστικό ρεύμα στη χώρα παραμένει ισχυρό για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο μέσα από το νέο πρόγραμμα συνεργασία του ΕΟΤ με διεθνείς operators και αεροπορικές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Σημαντικά κέρδη από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους εξαιτίας του χαμηλού κόστους ζωής.