ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.

Μέτρα και συνεργασίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ), κατά τη συνεδρίαση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), όπου απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης, «ο Γιώργος Πατούλης, ως αυτοδιοικητικός και γιατρός, από τον ΙΣΑ και τη ΚΕΔΕ, έχει υποστηρίξει σημαντικά τους ανθρώπους του επιχειρείν». Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι και ως περιφερειάρχης θα συμβάλει σημαντικά με πρωτοβουλίες και έργα για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται «τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα και η ίδρυση της Ιπποδάμειας Αγοράς στον Πειραιά».

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική τη βράβευση, ενώ για τη «διαχρονικά στενή συνεργασία» του με τα επιμελητήρια τόνισε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα στελέχη των επιμελητηρίων για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών αναφορικά με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την έξοδο της Αττικής από την αδράνεια».

Όπως πρόσθεσε, απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική, καθώς η οικονομική κρίση και ο τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων οδήγησαν χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό. Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε να είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «η Αττική διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει κέντρο ανάπτυξης, ευεξίας και θεματικού τουρισμού».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι αντιπιπεριφερειάρχες Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων-Επιμελητήρια, Νικόλαος Παπαγεωργίου. Επίσης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και α' αντιπρόεδρος του ΠΕΣ Αττικής, Ιωάννης Χατζηθεοδωσίου, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, Πειραιώς, Νίκος Μανεσιώτης, καθώς και διακεκριμένα στελέχη διαφόρων οργάνων και φορέων του επιχειρηματικού χώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται στα Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια αποτελούν μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα που η οικονομική της διείσδυση σε αυτές τις αγορές έχει παράδοση ετών με τις ελληνικές επιχειρήσεις να συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά στις χώρες αυτές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Φραγκογιάννης: «Νέα εποχή στις επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γερμανία»

Τη βεβαιότητα ότι μια νέα εποχή ξημερώνει στις διμερείς και επιχειρηματικές σχέσης της Ελλάδας με τη Γερμανία εξέφρασε ο Κ. Φραγκογιάννης, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας για την οικονομική διπλωματία που διοργάνωσε η τράπεζα Hypovereinsbank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζ. Πάιατ: Η Ελλάδα και η ΔΕΗ παράδειγμα για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη

«Η ΔΕΗ αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση», τόνισε ο κ. Στάσσης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοψάλτης: Oι «Ημέρες Καριέρας» στον πυρήνα των αναγκών της οικονομίας

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, δηλώνει ότι οι «Ημέρες Καριέρας», αποτελούν πλέον και ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας για την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας.