ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας

Οι Εταιρείες - Μέλη του ΕΣΠΕΝ εκπροσωπούν περισσότερους από 1,5 εκατ. καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Ελλάδα.

Σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) την Τετάρτη 05.10.2022, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΠΕΝ με την εξής σύνθεση:

  • Πρόεδρος: Ιωάννης Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας)
  • Αντιπρόεδρος: Στάθης Βωβός (Elpedison)
  • Ταμίας: Μελίζα Ασημακοπούλου (ΗΡΩΝ)
  • Μέλος: Διονύσης Τσίτος (Volton)
  • Μέλος: Fulvio Siotto (ZeniΘ)
  • Μέλος: Αναστάσιος Παπαναγιώτου (WATT + VOLT)
  • Μέλος: Αναστάσιος Λωσταράκος (nrg)

Οι Εταιρείες - Μέλη του ΕΣΠΕΝ εκπροσωπούν περισσότερους από 1,5 εκατ. καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Ελλάδα.

Σκοπός του Συνδέσμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι να συμβάλει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για την προμήθεια επαρκούς, αξιόπιστης, οικονομικά συμφέρουσας και περιβαλλοντικά φιλικής ενέργειας στους Έλληνες καταναλωτές, υπό συνθήκες δίκαιου και βιώσιμου ανταγωνισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών ρεύματος, οι χρεώσεις των προμηθευτών

Σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές είναι ήδη χαμηλότερες από τον στόχο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα που είναι η τιμή - στόχος μετά την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 80% θα φτάσει το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα το 2030

Σε εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ υπογραμμίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις σε μονάδες ΑΠΕ, δίκτυα, αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας. Σημαντική η ανάπτυξη περισσότερων από μια τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση.
revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση 55% στις τιμές χονδρικής σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη και αν δεν υπάρξει άλλη απροσδόκητη εξέλιξη, η προσοχή των αγορών και των κυβερνήσεων στρέφεται στη διασφάλιση επάρκειας και κατά το δυνατόν στη συγκράτηση των τιμών τον επόμενο χειμώνα.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο γρήγορα από την Ευρώπη θα τρέξει και το 2023 η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank εκτιμούν ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και το 2023. Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία για πληθωρισμό και εμπορικό ισοζύγιο.
komision, european union, europe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν παρουσίασε το σχέδιο για μια πιο «πράσινη» βιομηχανία

Μπαίνουν σε προτεραιότητα τεχνολογίες που θα συμβάλουν σημαντικά στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές καθώς και προηγμένες τεχνολογίες για την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικές διεργασίες με ελάχιστα απόβλητα.