ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Μητρόπουλος: Ο ΕΣΠΕΝ εργάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην αγορά

Ο ΕΣΠΕΝ αριθμεί επτά εταιρείες Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου (Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η Elpedison, ο ΗΡΩΝ, η Volton, η ZeniΘ, η WATT + VOLT και Νrg) με 1,5 εκ. καταναλωτές ενέργειας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2020, αριθμεί 7 εταιρείες Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου κι εκπροσωπεί 1,5 εκ. καταναλωτές ενέργειας. Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. ο Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, εξελέγη ομόφωνα  στη θέση του Προέδρου. 

Ο ρόλος του Συνδέσμου αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς το ενεργειακό τοπίο διαμορφώνεται σύνθετο με ανοδικές πιέσεις στα κόστη προμήθειας και συνεχόμενες διεργασίες στον τομέα των ρυθμιστικών θεμάτων. 

 Όπως δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, «ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από έμπειρα μέλη – εταιρείες του κλάδου με διακεκριμένα στελέχη που θα συμβάλλουν με προτάσεις και λύσεις, στην διαχείριση της απαιτητικής αυτής κατάστασης. Η εμπιστοσύνη τους για την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου είναι τιμητική και όλοι μαζί θα εργαστούμε για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος όλων».

Ο ΕΣΠΕΝ εργάζεται στενά με την Πολιτεία και φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην αγορά προμήθειας ενέργειας όπως αυτά που έχουν ανακύψει με την ενεργειακή κρίση, ενώ τεκμηριωμένα και με ρεαλισμό προτείνει μηχανισμούς διαχείρισης σε θέματα ενεργειακού τουρισμού, επιδοτήσεων κ.α. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρός του κ. Γ. Μητρόπουλος θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με την προμήθεια ενέργειας και τη διαμόρφωση των τιμών, όπως επίσης και τη στήριξη του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά, υπό τις παρούσες συνθήκες. 

Μέλη του ΕΣΠΕΝ είναι οι εταιρείες Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η Elpedison, ο ΗΡΩΝ, η Volton, η ZeniΘ, η WATT + VOLT και η Νrg.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών ρεύματος, οι χρεώσεις των προμηθευτών

Σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές είναι ήδη χαμηλότερες από τον στόχο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα που είναι η τιμή - στόχος μετά την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση 55% στις τιμές χονδρικής σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη και αν δεν υπάρξει άλλη απροσδόκητη εξέλιξη, η προσοχή των αγορών και των κυβερνήσεων στρέφεται στη διασφάλιση επάρκειας και κατά το δυνατόν στη συγκράτηση των τιμών τον επόμενο χειμώνα.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια

Σύμφωνα με την τροπολογία για κάθε μήνα θα καθορίζεται η αντίστοιχη εύλογη χρέωση. Ένας προμηθευτής θα θεωρηθεί πως είχε υπερέσοδα τον συγκεκριμένο μήνα, αν οι ονομαστικές του χρεώσεις ξεπερνούν αυτή την εύλογη τιμή.