ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Χρ. Σταϊκούρας: Ο Μάιος θα κρίνει φοροελαφρύνσεις και ΕΝΦΙΑ

Την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να μοιραστεί σε περισσότερες κατηγορίες αναπήρων ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας που ανέφερε και πως θα πραγματοποιηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ανέλυσε πως θα πραγματοποιηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί μεσοσταθμικά, μεταφέροντας τις εξελίξεις για τον Μάιο και τις νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν τέλος Αυγούστου.

Για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα υπάρξει αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να μοιραστεί σε περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν οι όποιες στρεβλώσεις. Επίσης ανέφερε πως το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εργασίας.

Για τον δημοσιονομικό χώρο, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, καθώς και η αύξηση των δαπανών και μείωση της φορολογίας θα εξαρτηθούν από το διαθέσιμο «μαξιλαράκι» που θα δημιουργηθεί στο 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021

Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε έξι δόσεις. Η πρώτη μπορεί να πληρωθεί μαζί με την δεύτερη στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ η τελευταία είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για σεισμόπληκτα ακίνητα σε Β. Αιγαίο και Θεσσαλία

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματός τους, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από το οποίο προκύπτει η βλάβη του ακινήτου.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας καταβολής 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί η δυνατότητα στον φορολογούμενο να επιλέξει αν επιθυμεί να πληρώσει μόνη της την 1η δόση ή να πληρώσει αργότερα την 1η και τη 2η μαζί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άτοκες δόσεις και στον φόρο εισοδήματος μέσω καρτών των τραπεζών

Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ που θα ακολουθήσει καθώς και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων ευνοϊκών παρεμβάσεων

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «είναι πρόδηλο ότι όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, τόσο δημιουργούνται μεσομακροπρόθεσμα δημοσιονομικά περιθώρια για να μπορέσουμε να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΟΙΚ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ

Έτσι, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, θα περιοριστεί εν μέρει η σφοδρή λεηλασία της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που εκδηλώνεται και στη φορολογία εισοδήματος και με πολλές άλλες και συνεχώς αυξανόμενες επιβαρύνσεις.