ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Απαραίτητα τα επιχειρηματικά πάρκα για την οικονομική ανάπτυξη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς υπήρξε συζήτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς ανάπτυξης των πάρκων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων ως στοιχείων προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Το υφεσιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ευρωπαϊκή οικονομία, μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει το επιχειρείν αλλά και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα βιομηχανικά πάρκα στην ανάπτυξη της οικονομίας, αποτέλεσαν τα κύρια στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε η συνεδρίαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο και τους σχεδιασμούς ανάπτυξης των πάρκων με έμφαση στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών, αλλά και άλλων μεταποιητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, ως στοιχείων προώθησης της γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας.

Με αφορμή τη νομοθεσία για τα επιχειρηματικά πάρκα, έγινε αναφορά στο 'Αρθρο 75, που αφορά στον χειρισμό Μηχανημάτων Έργου και την προσθήκη του άρθρου 4Β στον ν. 3982/2011 με τις μεταβολές που επέρχονται, στην πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας των εργαζομένων και αφορά στην παρακολούθηση εξειδικευμένων προγραμμάτων θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, των οποίων οι στόχοι, η διάρκεια, το περιεχόμενο, οι απαιτήσεις ως προς τους εκπαιδευτές και η διαδικασία εξέτασης καθορίζονται με την ως άνω απόφαση.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Επιμελητήριο, σε χώρο του οποίου έχουν εγκατασταθεί και θα λειτουργούν προσομοιωτές για την εκπαίδευση στελεχών των επιχειρήσεων στον χειρισμό όλων των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης.

Στη συνεδρίαση, ανακηρύχθηκε ομόφωνα επίτιμο μέλος του  Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλλης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη, να αναφέρεται στην πολυετή «πλεύση» του κ. Σακέλλη  στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της χώρας και τη γόνιμη, αλλά και αποτελεσματική, συνδρομή του στην ανάπτυξη του ακτοπλοϊκού επιχειρείν, και όχι μόνο.

Τέλος, το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π απασχόλησαν η διαδικασία «Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της Περιφέρειας Αττικής», οι προτεινόμενες τροποποιήσεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας, η υποβολή ενεργειακής αναβάθμισης του διατηρητέου κτιρίου στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», καθώς και η ένταξη στο πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VIPE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργείται ενιαίο καθεστώς για τη δημιουργία Βιομηχανικών Πάρκων

Οι Οργανωμένοι Υποδοχείς Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων έχουν προθεσμία πέντε ετών να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και να μπει τέλος στα διάφορα καθεστώτα που διέπουν τις βιομηχανικές περιοχές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥ: Απαραίτητη η στρατηγική συγχωνεύσεων για τις εταιρείες πληροφορικής

Στις σημαντικότερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες πληροφορικής τη φετινή χρονιά μεταξύ άλλων είναι και η αναπροσαρμογή των εργασιακών σχέσεων και να οικοδομήσουν μια στρατηγική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη της «γαλάζιας οικονομίας»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σημείωσε ότι όλοι οι τομείς της γαλάζιας οικονομίας, όπως η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, ο παράκτιος τουρισμός, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μέσα από επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία

Ενισχυμένη είναι η αισιοδοξία των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων που εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος. Αυξημένες και οι επιχειρηματικές προσδοκίες παρά την αύξηση των δαπανών.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν στις 9/1 οι αιτήσεις για το καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360°»

Στο εν λόγω καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού σε νησιωτικές περιοχές, την ανακύκλωση, τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, τη δημιουργία γηπέδων και κολυμβητηρίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Η τριπλή «καταιγίδα» αλλάζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, το 43% των CEOs καθυστερούν τις προγραμματισμένες επενδύσεις λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και αντιμετωπίζουν επίσης τη συνέχιση ή την επιστροφή των διαταραχών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.