ΓΔ: 1430.03 0.42% Τζίρος: 18.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:36:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Περιφέρεια Αττικής: Παρέχει 1.7 εκ. ευρώ για έργα αθλητικών χώρων στο Δήμο Αθήνας

Τα έργα θα υλοποιηθούν με ίδιους πόρους της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ, ενώ το επιπλέον ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί από τον ΟΠΑΝΔΑ.

Το «πράσινο» φως για την έναρξη εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης σε 7 ανοικτούς αθλητικούς χώρους και στο κλειστό γήπεδο του Μετς τα οποία ανήκουν στον Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραμπατζή. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Τα έργα θα υλοποιηθούν με ίδιους πόρους της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ, ενώ το επιπλέον ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί από τον ΟΠΑΝΔΑ. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών αθλητισμού που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους δημότες, στα σχολεία στους συλλόγους και λοιπούς χρήστες των αθλητικών χώρων. Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που ξεκινούν αυτά τα πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αθλητικών χώρων του ΟΠΑΝΔΑ, τα οποία για πολλά χρόνια ήταν αφημένα στην τύχη τους. Στις προτεραιότητές μας είναι τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια σ΄ένα σύγχρονο περιβάλλον και φιλόξενο περιβάλλον.

Σ΄αυτό το πλαίσιο ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα του ΟΠΑΝΔΑ καθώς βούλησή μας είναι να επενδύσουμε σε υποδομές που δίνουν κίνητρα στη νέα γενιά να αθλείται και να μυείται στα αγαθά του ευ ζειν. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραμπατζή για τη συνεργασία, να τη συγχαρώ για το έργο της και να τη διαβεβαιώσω ότι η στήριξη της Περιφέρειας θα συνεχιστεί». Από την πλευρά της η Πρόεδρος του OΠΑΝΔΑ Ν. Αραμπατζή ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τεράστια έργα που θα εκσυγχρονίσουν ουσιαστικά τους αθλητικούς χώρους και τα οποία δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.

Οι Αθλητικοί χώροι που θα γίνουν τα έργα

Το έργο, το οποίο αποτελείται από δυο Τμήματα θα εκτελεστεί σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα: Το Τμήμα Ι του έργου θα εκτελεστεί στους παρακάτω ανοικτούς αθλητικούς χώρους:

  1. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί των οδών Ούμπλιανης & Διοχάρους
  2. Γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Αλκέτου & Δαμάρεως
  3. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί της οδού Κυνίσκας 29
  4. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ στη Γκράβα επί της οδού Πασσώβ 10
  5. Γήπεδα μπάσκετ επί των οδών Σίφνου & Αγ. Παρασκευής
  6. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί των οδών Αργολίδος & Δ. Πλακεντίας
  7. Γήπεδα τέννις στην Πλατεία Κρημνίτσης, επί της οδού Βρυζάκη.

Το Τμήμα ΙΙ του έργου θα εκτελεστεί σε οικόπεδο έκτασης 4,5 στρεμμάτων, με πρόσοψη επί της Μ. Μουσούρου αρ. 70 και κατά τη λοιπή περίμετρό του όμορο με το 1ο κοιμητήριο, στο λόφο του Μετς.

Τα έργα

Ειδικότερα στους 7 Ανοικτούς Αθλητικούς Χώρους προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης μπασκετών με κατασκευή νέων βάσεων και περιφράξεων ανακατασκευή ταπήτων γηπέδων, αντικατάσταση ιστών φωτισμού και προβολέων, χρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων & ιστών φωτισμού, ανακαίνιση ή επισκευές στα μικρά αποδυτήρια των αθλητικών κέντρων. Στο κλειστό γήπεδο στο Μετς, προβλέπονται εργασίες επισκευής υγρομόνωσης ταράτσας & κατασκευή νέας θερμομόνωσης, επισκευές εξωτερικών-εσωτερικών κουφωμάτων, επισκευή & βερνίκωμα ξύλινου δαπέδου, ανακατασκευή αποδυτηρίων και WC, χρωματισμοί όλων των επιφανειών, επισκευές υδραυλικών & μηχανολογικών εγκαταστάσεων, επισκευές στους εξωτερικούς χώρους (πλακοστρώσεις, παρτέρια). Επιπρόσθετα θα ανακαινισθεί και το μικρό κτήριο-αποθήκη, δίπλα στην είσοδο (περίπου 20m2).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

erga_ydreusi_nero
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωράει το μεγάλο αποχετευτικό έργο της Ανατολικής Αττικής

Πρόκειται για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ και τους δήμους της περιοχής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης: Γήπεδο στο Βοτανικό το 2026, δεδομένη η χρηματοδότηση

Στη Λ. Αλεξάνδρας θα δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι πρασίνου, εντευκτήριο, μουσείο και υπόγειο πάρκινγκ και στον Βοτανικό η γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην Αθήνα

Στα έργα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, κατασκευή νέων πλατειών, πεζοδρόμων, έργα στο Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, ολοκλήρωση ψηφιακής μετάβασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν εργασίες αναμόρφωσης υπόγειων διαβάσεων

Ξεκίνησαν οι εργασίες στις υπόγειες διαβάσεις στη Λεωφόρο Συγγρού, σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές, από την υπόγεια διάβαση στο ύψος του Πάντειου Πανεπιστημίου, ενώ θα συνεχιστούν στις Λεωφόρους Χαμοστέρνας, Κηφισίας και Αθηνών.