ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttrstock

Στην Αλεξανδρούπολη ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Α

Στο λιμάνι της πόλης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ο.Λ.Α. Α.Ε. μετά την απόφαση να προχωρήσει στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης. Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).

Στο λιμάνι της πόλης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Α. Α.Ε. μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτής της κρίσιμης υποδομής, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάιο, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει τον ρόλο της Αρχής Σχεδιασμού Λιμένων για όλα τα λιμάνια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του. 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ο.Λ.Α. Α.Ε., ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Ηλία Δαστερίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Μπόγδη, τον Αντιδήμαρχο Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Βασίλη Δέλκο και τον Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., Παναγιώτη Μπίκο.  

Η επίσκεψη του κ. Πολίτη στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές με τη Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Η συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται μετά την υπογραφή της σύμβασης καθώς θα πραγματοποιηθεί σειρά επενδύσεων για την αναβάθμισή του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, τι συζήτησαν

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης, μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ από το υπουργείο Οικονομικών

Παρατείνεται η ειδική διαχείριση της εταιρείας, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024. Παρατείνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2023. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόσθετα έργα 161 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, χρηματοδοτούνται, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Συμμετέχει στο MENA Maritime Accelerator, για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στόχος του προγράμματος είναι η επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μέσα από  την υποστήριξη και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που θα παρέχουν καινοτόμες και βιώσιμες εμπορικές λύσεις.