ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Β. Κικίλιας: Η τοξικότητα πλήττει τη συνολική εικόνα της χώρας

Για την πορεία του τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «σε μια πολύ δύσκολη χρονιά χαίρομαι που ο τουρισμός στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον εμπορικό κόσμο, το real estate».

«Οι παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αλλά όποτε έχει συμβεί κάτι ανάλογο, θεωρήθηκε και είναι χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για αυτό και η διερεύνηση πρέπει να είναι πραγματικά σε βάθος και χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης», δήλωσε στο RealFM ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Ο πρωθυπουργός έχει καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από μια σειρά παγκόσμιων κρίσεων και έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα διασφαλίζοντας τη σταθερότητα. Από την προσωπική σχέση που έχω μαζί του, έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που έχει ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, έτσι πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις και στα καταγγελλόμενα», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ όπως επισήμανε «δεν προσκομίζονται στοιχεία από τους καταγγέλλοντες».

Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως «όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, στο βαθμό που υπάρχουν οι ιδιωτικοί κύκλοι και έχουν κινήσει παρακολουθήσεις, η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να διαλευκανθούν όλα άμεσα και να μην πλανώνται σκιές πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας».

«Η τοξικότητα που παρατηρείται καθημερινά, πλήττει τη συνολική εικόνα της χώρας, όπως αυτή χτίστηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Η διατήρηση της εικόνας αυτής πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι πολύ σοβαρά τι κόπο και τι προσπάθεια έκανε η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση σε κάποια πεδία, και πού οδηγούμαστε με ένα φαύλο κύκλο τοξικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία του τουρισμού δήλωσε ότι «σε μια πολύ δύσκολη χρονιά χαίρομαι που ο τουρισμός στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον εμπορικό κόσμο, το real estate και την κατασκευή και φυσικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους».

Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η αναβάθμιση της κρουαζιέρας, η ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο αθλητικός, η προβολή της γαστρονομίας μέσα και από τη συμφωνία με την Michelin και τα ειδικά σήματα για τα οινοποιεία.

«Όλα αυτά, λοιπόν, συντελούν σε αύξηση των επενδύσεων των θέσεων εργασίας, σε ένα υψηλότερο και ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν» είπε ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Αυξημένα κατά 72% τα ταξιδιωτικά έσοδα του φετινού Ιανουαρίου

Όπως τόνισε, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου αποδίδει, παρά τις πολλαπλές κρίσεις.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αύξηση των προκρατήσεων του Ιανουαρίου πάνω από 20%

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.