ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Φωτο: Shutterstock

Στα 132 εκατ. έφτασε η ενίσχυση του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ

Ο συνολικός αριθμός των εξαργυρωμένων επιταγών ξεπέρασε τις 664.000, ενώ οι ωφελούμενοι συνολικά ανέρχονται σε περισσότερες από 292.000 οικογένειες και 163.000 εκπαιδευτικούς, που αγόρασαν συνολικά πάνω από 528.000 συσκευές.

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από παράταση ενός μήνα λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», καταγράφοντας σημαντική επιτυχία ενώ κατάφερε να στηρίξει την αγορά Πληροφορικής εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, με τους περισσότερους δικαιούχους να καταλήγουν σε επιλογές tablet.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος, τα οποία επικαλείται το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς το 97% του συνόλου των εκπαιδευτικών αιτήθηκε και έλαβε την επιταγή ονομαστικής αξίας 200 ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των εξαργυρωμένων επιταγών ξεπέρασε τις 664.000, ενώ οι ωφελούμενοι συνολικά ανέρχονται σε περισσότερες από 292.000 οικογένειες και 163.000 εκπαιδευτικούς, που αγόρασαν συνολικά πάνω από 528.000 συσκευές. Αναλυτικότερα, από τις 672.751 επιταγές εξαργυρωθήκαν οι 664.077 και αγοράστηκαν 332.902 tablet, 174.267 laptop και 21.642 υπολογιστές desktop.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» σχεδιάστηκε προκειμένου να ενισχύσει α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων καθώς και β) πυρόπληκτες οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το ύψος της συνολικής επένδυσης ξεπέρασε συνολικά τα 132 εκατ. ευρώ και αξιοποιήθηκαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ΥΠΑΙΘ για την υιοθέτηση ενός συμπεριληπτικού, χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις υπολογιστών λόγω τηλεργασίας

Μεγάλη η αύξηση των πωλήσεων φορητών υπολογιστών στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ενισχυμένες από τις αλλαγές που φέρνει η πανδημία στην εργασία. Πρώτη η Lenovo στην μάχη των κατασκευαστών με αύξηση πωλήσεων 11,4% στο γ' τρίμηνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Θα δοθεί λύση για τους εργαζόμενους της σχολικής καθαριότητας

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται τη νέα σχολική χρονιά, όλοι οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να εξασφαλίσουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα - Στην ευχέρεια των σχολείων η οποιαδήποτε μείωση

Στην κρίση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων το αν θα μειωθούν τα δίδακτρα. Δε θα χρεώνονται μη παρεχόμενες υπηρεσίες όπως σίτιση, μεταφορά και απογευματινές δραστηριότητες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα νέο πρόγραμμα σπουδών θα μπορούσε να πετύχει brain gain για την Ελλάδα

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) σημείωσε πως η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης φοιτητών από όλο τον κόσμο.