ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
Φωτογραφία Shutterstock

ΑΑΔΕ: Αρχές Δεκεμβρίου ανοίγει η εφαρμογή για την συμβολαιακή γεωργία

Οι παραγωγοί θα υποβάλουν τα στοιχεία των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας. Με τη διαδικασία αυτή, θα έχουν μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% ήδη από το φορολογικό έτος 2022.

Σε παραγωγική λειτουργία θα τεθεί – την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου – η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή των στοιχείων των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας από παραγωγούς, οι οποίοι πωλούν το 75% των προϊόντων τους σε συγκεκριμένη επιχείρηση - αγοραστή.

Με τη διαδικασία αυτή, οι παραγωγοί θα έχουν μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% ήδη από το φορολογικό έτος 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ εργάζονται από κοινού για τη δημιουργία μιας απλής και εύχρηστης εφαρμογής, που θα διευκολύνει τους φορολογούμενους στην υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων και, τελικώς, στη χορήγηση του σχετικού ευεργετήματος.

Για τον σκοπό αυτό, θα δοθεί επαρκής χρόνος στους φορολογούμενους για την εκπλήρωση των σχετικών τους υποχρεώσεων και την υποβολή των στοιχείων των συμφωνητικών.

Σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου 4935/2022, η κυβέρνηση τηρεί έμπρακτα τη δέσμευσή της για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάδιο Spotify Camp Nou
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο Ντε λα Φουέντε σχολίασε την απουσία του Γιαμάλ στα προκριματικά

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε υποβάθμισε τη διαμάχη για την αποχώρηση του Λαμίν Γιαμάλ από την εθνική Ισπανίας λόγω τραυματισμού, τονίζοντας την αξία του για το μέλλον, ενόψει του αγώνα με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη κτηνοτρόφων και μέτρα για ευλογιά

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ευλογιά αποτελεί εθνική προτεραιότητα, παρουσιάζοντας αφορολόγητες ενισχύσεις, διάθεση κτηνιάτρων και αυστηρά υγειονομικά μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.