ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurolife

Νέος αντιπρόεδρος της Insurance Europe ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλ. Σαρρηγεωργίου

Η θητεία του κ. Σαρρηγεωργίου είναι σε άμεση ισχύ και θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εκλέγεται σε ένα τέτοιο αξίωμα.

Η Γενική Συνέλευση της Insurance Europe, της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των ενώσεων των ασφαλιστικών εταιριών, εξέλεξε τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ως αντιπρόεδρο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΕΕ. 

Η θητεία του κ. Σαρρηγεωργίου είναι σε άμεση ισχύ και θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Από τη θέση του Αντιπροέδρου της Insurance Europe ο κ. Σαρρηγεωργίου θα λειτουργεί ως ενεργός εκπρόσωπος της ασφαλιστικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εκλέγεται στο σημαντικό αυτό αξίωμα. 

Σχολιάζοντας την εκλογή του κ. Σαρρηγεωργίου o Andreas Brandstetter, Πρόεδρος της Insurance Europe, ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συγχαίρω τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου για την εκλογή του. Η σημαντική του εμπειρία στην ασφαλιστική αγορά θα προσφέρει μεγάλη αξία στο έργο μας τα επόμενα χρόνια». 

Ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε: «Η εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου της Insurance Europe η οποία αποτελεί τη φωνή της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, αποτελεί τιμή για μένα και την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Δεσμεύομαι να συμβάλλω ενεργά στο σημαντικό έργο που γίνεται στην προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ασφαλιστική βιομηχανία, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, την Εκτελεστική Επιτροπή, τη Γενική Διεύθυνση και όλα τα όργανα της Insurance Europe.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 2,2% μειώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής και Υγείας, το α' εξάμηνο 2022

Η μείωση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της έρευνας (εξάμηνο 2022 / εξάμηνο 2021) έφθασε το 28%, αναλυόμενη σε μείωση κατά 29,7% των ατομικών ασφαλίσεων και 11,5% μείωση των ομαδικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 4% σημείωσαν τα ενεργά ατομικά συμβόλαια Υγείας το 2021

Όπως αναφέρεται σε νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για τα στατιστικά στοιχεία Ασφαλίσεων Υγείας 2021, το πλήθος των ακυρωθέντων συμβολαίων σημείωσε μείωση της τάξης του 9%.
yacht-giot-tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 2,31 δισ. ανήλθαν τα ασφαλιστήρια για τα σκάφη αναψυχής το 2021

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες. Για το 2021 δηλώθηκαν 433 ζημιές και πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 0,9 εκατ. ευρώ.