ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Oριακή αύξηση 4% στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Οκτώβριο

Την ίδια στιγμή η πορεία όλης της χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο δεν κατάφερε να εξελιχθεί προς θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα η μέση πληρότητα του 10μηνου του 2022 καταγράφηκε με πτώση 12,5%.

Oριακή αύξηση 4% σημείωσε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2022, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού. Την ίδια στιγμή η πορεία όλης της χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο δεν κατάφερε να εξελιχθεί προς θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα η μέση πληρότητα του 10μηνου του 2022 καταγράφηκε με πτώση 12,5% έναντι του αντίστοιχου 10μήνου του 2019.
 
Ο Οκτώβριος, συμπερασματικά, σαφώς κινήθηκε λίγο καλύτερα από τους προηγούμενους μήνες (αυτό και σε σχέση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της Αθήνας) οι επιδόσεις της Αθήνας ωστόσο συγκρινόμενες με αυτές των πόλεων ανταγωνιστών της, σίγουρα δεν είναι οι ιδανικές, ούτε σε επίπεδο 10μήνου, ούτε και διαχρονικά, πάντα με τα όσα υπογραμμίζει η ένωση σε σχετική ανακοίνωση. 

Η ΕΞΑΑΑ υποστηρίζει ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη -διαχρονικά- διαδρομή, όπου η Αθήνα σε όλα σχεδόν, ‘ακολουθεί’ τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παράδειγμα αποτελεί η μέση τιμή δωματίου για την Αθήνα που φτάνει τα 125.39 ευρώ, ενώ στον ίδιο πίνακα βλέπουμε να σημειώνονται πολύ καλύτερες επιδόσεις σε τιμές δωματίου στους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της Αθήνας, όπως Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ρώμη κ.ά.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Στα 18 δισ. ευρώ τα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ακόμα ότι παρότι το 2023 οι δυσκολίες συνεχίζονται, ωστόσο τα μηνύματα από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως η WTM του Λονδίνου, είναι «και πάλι ισχυρά».
diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με έσοδα στα επίπεδα του 2019 έκλεισε φέτος η τουριστική σεζόν

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δούλεψαν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα είτε ήταν σε προορισμούς με θάλασσα, είτε σε ορεινούς.